Heb je een diploma Sociale Hygiëne? Herbevestig dan je registratie!

ProfielfotoMark Molenaar 01-02-2024 959 keer bekeken 0 reacties

Organisaties die alcohol schenken, moeten op de vergunning twee mensen hebben staan die het diploma Sociale Hygiëne behaald hebben. Die mensen moeten ook geregistreerd staan in het nieuwe Register Sociale Hygiëne. Stond je al in het oude register? Herbevestig die registratie gratis in het nieuwe.

Nieuw Register Sociale Hygiëne

Sinds 1 juli 2023 is er een nieuw Register Sociale Hygiëne. Dit register wordt gevoerd door de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh). De taken van Lcsh zijn vastgelegd in de Alcoholwet. Registreren via het ‘oude’ register van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is sinds 1 juli 2023 niet meer mogelijk.

Herbevestigen van een eerdere registratie

Iedereen die voor 1 juli 2023 al in het oude SVH Register stond, heeft 5 jaar de tijd die registratie kosteloos te herbevestigen. Daarmee wordt voorkomen dat de bestaande registratie in het oude SVH-register vervalt en gediplomeerden opeens niet meer voldoen aan de eisen van de Alcoholvergunning.

Niet meer automatisch in het nieuwe register

Voorheen werd iedereen die een diploma Sociale Hygiëne behaalde automatisch geregistreerd in het register. Dat is niet meer zo. Met de komst van het nieuwe Register Sociale Hygiëne moet de diplomahouder zich zelf registreren. Hieraan zitten kosten verbonden.

Voor het verkrijgen van een Alcoholvergunning is dus belangrijk dat de twee mensen die op de Alcoholvergunning staan, ook geregistreerd staan in het Register Sociale Hygiëne. Het register wordt onder meer door gemeenten gebruikt bij het beoordelen van de aanvraag voor een Alcoholvergunning.

Kijk voor meer informatie op www.registersocialehygiene.nl.

Voor Barvrijwilligers

Vrijwilligers die achter de bar staan, moeten een Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) met succes hebben gevolgd. Dat kan gratsis via www.vrijwilligerswerkacademie.nl

Afbeelding van Veeka Skaya via Pixabay

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen