Lokale Omroep Zeewolde eerste lokale omroep met NOV-keurmerk

ProfielfotoMark Molenaar 11-12-2023 704 keer bekeken 0 reacties

Op de Dag van de Vrijwilliger ontving Lokale Omroep Zeewolde met trots het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld! Deze lokale omroep, gerund door toegewijde vrijwilligers, laat daarmee haar inzet voor een veilige en doeltreffende werkomgeving zien. Dit artikel is met film, natuurlijk!

Voorzitter Jan van de Beek benadrukt de onschatbare rol van vrijwilligers als fundament voor de omroep: "Zonder hen zou Lokale Omroep Zeewolde niet kunnen bestaan. Het vrijwilligersbeleid is cruciaal, niet alleen voor onze vrijwilligers, maar ook voor de continuïteit van de omroep." Onder leiding van Renate van Ittersum van de gemeente Zeewolde en inmiddels ook Goed Geregeld Adviseur, heeft een betrokken werkgroep zich gebogen over het vrijwilligersbeleid.

Wat dan?

Dit beleid is geactualiseerd en nauwkeurig vastgelegd, inclusief vrijwilligersovereenkomsten, het huishoudelijk reglement en formele documenten. "Door dit traject te doorlopen, word je je nog bewuster van de zaken die je regelt voor vrijwilligers. Juridische aspecten zijn belangrijk, maar ook de zorg en ontwikkeling voor de vrijwilligers staat centraal", aldus Wenda Westerhuis, vrijwilligersco├Ârdinator. In het vrijwilligersbeleid staat nu vastgelegd wat de LOZ heeft geregeld voor de vrijwilligers. Denk hierbij aan de vrijwilligersovereenkomsten, het huishoudelijk reglement en alle formele stukken, maar ook is gewaarborgd dat er opleidingen gevolgd kunnen worden en waar deze gevolgd kunnen worden. Door het traject te doorlopen heeft zich een vertrouwenspersoon gemeld, dus ook dat is vastgelegd. Ook is duidelijk hoe de vrijwilligers worden gewaardeerd. Bij de omroep is dat bijvoorbeeld met een jaarlijkse vrijwilligers BBQ en rondom de feestdagen organiseert het bestuur altijd een leuke bijeenkomst.

Bijdragen naar wat men wil en kan

Wenda: "Daarnaast is het belangrijk dat de vrijwilligers in hun kracht staan en doen wat ze leuk vinden. Het aantal uren inzet is daarin niet van belang. Iedereen draagt bij naar wat men wil en kan. Het is niet altijd makkelijk om dit goed vast te leggen, want je wil een flexibele organisatie houden, maar met het doorlopen van dit project hebben wij hier een mooie stap voorwaarts gemaakt."

Blijven evolueren

Jan van de Beek deelt zijn trots over het behaalde keurmerk en staat open voor het delen van ervaringen met andere vrijwilligersorganisaties. Het vierjarige keurmerk motiveert Lokale Omroep Zeewolde om voortdurend te evolueren en over vier jaar opnieuw de kwaliteitsnorm te behalen. Lokale Omroep Zeewolde (LOZ) is de media instelling voor de Gemeente Zeewolde.

 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen