OZB-tarief particulieren nu ook voor instellingen van sociaal belang

ProfielfotoRonald Hetem 05-12-2018 2021 keer bekeken 0 reacties

Op 4 december is een Amendement in de Tweede Kamer aangenomen om het voor gemeenten mogelijk te maken het lagere woningtarief voor de OZB toe te passen op instellingen van sociaal belang. Een goed bericht voor sportaccommodaties, dorpshuizen, Scouting, muziekverenigingen en goede doelen.

Gemeenten krijgen de vrijheid om voor deze instellingen het woningtarief van de OZB te rekenen in plaats van het hogere tarief voor niet-woningen. Dit gaat in per 1 januari 2019.

Dit wil echter niet zeggen dat gemeenten dit ook doen. Gemeenten mogen kiezen welke categorieën van sociaal belang behartigende instellingen voor het lagere tarief in aanmerking komen. Dat kan gaan om zowel het gebruikersdeel als het eigenaarsdeel. Gemeenten kunnen er ook voor kiezen alleen het gebruikersdeel of het eigenaarsdeel te verlagen voor een bepaalde categorie organisaties. Gemeenten mogen geen onderscheid maken binnen deze categorieën, zodat niet de ene sportvereniging een lager OZB-tarief krijgt dan de andere. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er veel verschillen tussen gemeenten komen. 

Meer informatie: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35026-52.html  

 

0  reacties

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen