Een betere wereld door vrijwilligerswerk van medewerkers

1293 keer bekeken

Heb je even tien minuten? Kijk dan naar deze korte TedTalk van Chris Jarvis. Hij legt uit waarom mensen graag anderen willen helpen en hoe je via medewerkersvrijwilligerswerk een betere wereld kan creëren waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben. (Scroll naar beneden voor het filmpje).

Waarom willen we anderen helpen? Hierom: het geeft ons gelukshormonen en de drive om te helpen komt vanuit empathie: het vermogen je in te leven. Van nature willen we vooral mensen helpen die in sociaal opzicht op ons lijken, onze ‘in-group’. Met medewerkersvrijwilligerswerk kun je juist zorgen dat mensen ook kennismaken met de out-group: personen en groepen met wie ze minder snel in contact komen. Op die manier, en dit is wetenschappelijk aan te tonen, kun je empathie verbreden. In de TedTalk legt Chris Jarvis uit op welke manieren dit tot stand komt.

Meer weten over zaken omtrent medewerkersvrijwilligerswerk? In de strategische toolkit van Good Busy is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Lees hier de info of vraag de toolkit aan.
Je kunt je ook aanmelden voor de Good Busy nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten van Good Busy en de trends en ontwikkelingen op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk.

Afbeeldingen

TedX Talk Chris Jarvis (accepteer cookies om de video te bekijken)

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen