Ontmoeting van twee werelden

1089 keer bekeken

Obvion is een hypotheekverstrekker in het zuiden van het land en biedt mensen een dak boven hun hoofd. Voor veel mensen is een dak boven hun hoofd echter niet zo vanzelfsprekend.

We hebben daarom samen met  Samen voor Maastricht, in de persoon van Manon Machiels, een aantal ontmoetingen georganiseerd met kwetsbare doelgroepen in de samenleving.

Zo heeft Manon Machiels een aantal mensen van het Leger des Heils en Credohuis uitgenodigd om samen met leidinggevenden van Obvion te ontbijten. Er ontstond een bijzondere ontmoeting tussen twee verschillende werelden, waarbij indrukwekkende, openhartige en ontroerende gesprekken volgden. Want wat vaak vanzelfsprekend is lijkt, is voor mensen die dakloos zijn of niet meer thuis kunnen wonen, vaak een ver van je bed show.

Samen voor Maastricht heeft ook ontmoetingen gerealiseerd met bewoners van Envida, een zorginstelling voor senioren. Samen hebben we een dagje uit georganiseerd naar Gaia Zoo.

Met deze eerste ontmoetingen heeft Samen voor Maastricht bijgedragen aan mensgericht ondernemen bij Obvion. Hier heeft Manon Machiels een enorme betrokken en gedreven bijdrage aan geleverd vanuit haar intrinsieke “hart”. Samen hebben we momenten gecreëerd om even duurzaam te verbinden en bij te dragen aan een mooiere samenleving. In de oprichting van Stichting VOOR Parkstad worden in de toekomst verdere stappen gezet om kinderen die opgroeien in een kansarme omgeving kansen te bieden, zoals financiële zelfredzaamheid, wijken sociaal levendiger te maken en talenten te ontwikkelen. Manon Machiels heeft aan de oprichting van de Stichting VOOR Parkstad mede aan de wieg gestaan, waarvoor dank. 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen