Jongeren aan werk helpen

1033 keer bekeken

Wij hebben een samenwerking met NLvoorelkaar, het grootste vrijwilligersplatform van Nederland.

1. Op wat voor manier zetten medewerkers van jouw bedrijf zich vrijwillig in voor een maatschappelijk initiatief of goed doel?
Wij hebben een samenwerking met NLvoorelkaar, het grootste vrijwilligersplatform van Nederland. Samen hebben we challenges opgezet waar alle kandidaten en medewerkers van YoungCapital aan mee kunnen doen. Zo hebben we vorig jaar bijvoorbeeld sollicitatietraining / CV hulp gegeven, soepen rondgebracht een kaartjes gestuud aan eenzame ouderen. Zie het filmpje voor meer inspiratie en voorbeelden van wat we hebben gedaan: https://www.youtube.com/watch?v=GUS5clyN_AE

2. Waarom doen jullie dit als bedrijf?
We vinden het belangrijk om ons in te zetten voor de maatschappij, dit doen we onder andere door de samenwerking die we hebben met NLvoorelkaar. Het doel van YoungCapital is om alle jongeren aan werk te helpen. Met deze samenwerking willen we jongeren de kans geven om zich, naast of via betaald werk, in te zetten voor het maatschappelijk belang en hierbij andere jongeren te helpen: voor jongeren, door jongeren. We hebben inmiddels een groot bedrijf en hebben 1300 medewerkers in dienst. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen we samen veel impact maken. Ook willen we aan onze medewerkers laten zien dat het het echt leuk is om andere mensen te kunnen helpen, zodat ze zichzelf hopelijk vaker gaan inzetten voor het goede doel.

3. Hoe mobiliseer je je medewerkers?
Om medewerkers te activeren die wat voor de wereld willen betekenen en andere jongeren willen helpen hebben wij een samenwerking met NLvoorelkaar. De ambitie is om samen meer sociale impact te realiseren door medewerkers te koppelen aan andere jongeren die hulp nodig hebben (via het matchingsplatform van NLvoorelkaar).

Daarnaast faciliteren wij dit door alle medewerkers een dagdeel per jaar vrij te geven, om zelf vrijwilligerswerk te gaan doen.              

Hiervoor hebben we interne campagne gedaan, waarin we een challange hadden opgezet waar collega’s elkaar konden uitdagen om een activiteit op te pakken. Deze activiteit werden gedeeld op ons intranet, om zo het goede voorbeeld te geven en andere collega’s te motiveren.

 

4. Wat zijn de geleerde lessen tot nu toe? Tips en tops voor andere bedrijven: wat hebben jullie zoal geleerd?

We hebben gemerkt dat het voor veel collega’s nog een vrij grote stap is om daadwerkelijk vrijwilligerswerk te gaan doen. Vooral ook omdat ze het lastig vinden om iets te bedenken om te gaan doen. Om deze stap kleiner te maken hebben we dit jaar challanges opgezet, zodat ze gelijk aan de slag kunnen. Als je hap-klare en concrete activiteiten presenteert, dan zie je dat er veel animo voor is. Dus zorg voor activiteiten waar collega’s zich voor kunnen aanmelden, zodat ze concreet weten wat en wanneer ze een activiteit gaan doengaan doen. (en dan is het nog leuker als ze het samen met collega’s kunnen doen ;))

Voor meer informatie: Jeroen de Punder jeroen@nlvoorelkaar.nl en Anne van Roosmalen anne@nlvoorelkaar.nl 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen