Eerste beeld proeftuinen Maatschappelijke Diensttijd

ProfielfotoNancy Rietveld December 11, 2018 934 keer bekeken 0 comments

Bij aanvang van de proeftuinen voor de maatschappelijke diensttijd hebben de 41 projectleiders een vragenlijst ingevuld. Daarmee hebben ze inzicht gegeven in hun ambities, plannen en experimenten in de verschillende proeftuinen.

Vanaf september 2019 kunnen jongeren deelnemen aan de maatschappelijke diensttijd. Ze kunnen tijdens de maatschappelijke diensttijd iets nieuws leren. En tegelijkertijd iets voor een ander doen. Bijvoorbeeld door te helpen bij de reddingsbrigade en zo te zorgen voor een veilige zee en veilig strand. Organisaties proberen de maatschappelijke diensttijd uit in proeftuinen. Een proeftuin is een plek waar organisaties samen met jongeren experimenteren met nieuwe of aanvullende maatschappelijke activiteiten en projecten. Jongeren zetten zich hier vrijwillig voor in. 

Facts & Figures van de proeftuinen

Met de ervaringen van organisaties en jongeren in de proeftuinen maakt de overheid een meer definitief ontwerp van maatschappelijke diensttijd. In de zomer van 2019 moet het ontwerp klaar zijn. Vanaf dan wordt de maatschappelijke diensttijd ingevoerd.  Een eerste beeld van de proeftuinen die nu gestart zijn, is vastgelegd in facts & figures. Wil je meer weten over de maatschappelijke diensttijd, lees meer>

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings