Gratis Goud Festival 2016

Bekijk deze informatie ook op ons nieuwe platform!

 

Het Gratis Goud Festival op 7 december 2016 in Deventer was een ontdekkingstocht langs vernieuwende, succesvolle en goed georganiseerde vrijwilligersinitiatieven. Van kleine flintertjes goud tot flink opgepoetste aders. Van kersverse buurt- en burenactiviteiten naar hybride organisaties tot decennialang ontwikkelde landelijke vrijwilligersorganisaties. Van zorginitiatieven tot culturele happenings en alles wat er tussenin zit. Wat doen zij om voor elkaar te krijgen wat ze doen? Waarom zijn zij goud waard? En welke partijen maken het mogelijk?

43 voorbeelden en hun ins & outs

Op het Gratis Goud Festival waren 57 goede voorbeelden te bezoeken uit Deventer en de rest van het land. Van deze voorbeelden staan er 43 met hun maatschappelijke opbrengsten en hun kosten in het online Gratis Goud Magazine #1.

GratisGoudMagazine1

 

Benieuwd hoe de dag was?

Bekijk hier het online Gratis Goud Magazine #2 (Verslag van de Dag). Met uitspraken van festivalbezoekers en politici.

GratisGoudMagazine2

 

Randvoorwaarden Bloeiend Vrijwilligerswerk

Tijdens het Gratis Goud Festival was er een expertsessie en hebben we alle festivalbezoekers gevraagd naar randvoorwaarden voor sterk en bloeiend vrijwilligerswerk. Het het resultaat hebben we verdiept met extra interviews en alles staat in het online Gratis Goud Magazine #3. Bij elk hoofdstuk tips voor gemeente, Rijksoverheid én vrijwilligersorganisaties!

Lees over:

  1. wat vrijwilligers randvoorwaarden vinden;
  2. een verslag van de expertsessie die het ministerie van VWS organiseerde op 7 december;
  3. en 6 deskundigen die hun visie geven op onderwerpen uit die expertsessie.
     

GratisGoudMagazine3

Organisatie

Het Gratis Goud Festival was het voor het eerst dat we met drie organisaties gingen crowdsourcen. LSA, Sociaal Werk Nederland en Vereniging NOV organiseerden samen met de gemeente Deventer en Vrijwilligerscentrale Deventer het Gratis Goud Festival. Met 300 actieve bewoners, sociaal werkers, vrijwilligers, maar ook veel beleidsmedewerkers en gemeenteambtenaren gingen we op zoek naar de randvoorwaarden voor sterk vrijwilligerswerk.

 partners

 banner