Pak de Passie!

Vergeet vrijwilligersbeleid; denk betrokkenheid! In september lanceerde MOVISIE het magazine Pak de Passie – organiseren van betrokkenheid 2.0. Het magazine geeft nieuwe gezichtspunten, legt spannende verbindingen én biedt inspirerende verhalen voor iedereen die meer over betrokkenheid wil weten. Dat gaat verder dan alleen de betrokkenheid van vrijwilligers. Denk ook aan wijk- en burgerinitiatieven, burgerparticipatie of cliëntenparticipatie. Werken vanuit betrokkenheid is eigenlijk een must voor moderne steunpunten vrijwilligerswerk en de organisaties die zij bedienen.

Inspiratieworkshops

Vanaf het najaar organiseert MOVISIE inspiratieworkshops Pak de Passie! Dat doen we onder andere in samenwerking met steunpunten. In de workshop ontdekken lokale maatschappelijke organisaties hoe je passie en betrokkenheid anders kunt organiseren. En met resultaat! Aan het eind weten ze beter hoe je betrokkenheid kunt losmaken en inzetten, zijn ze zich bewust van hun eigen sterktes en blokkades, en hebben ze praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan.

In 2012 willen we, samen met ondersteuners en eindgebruikers, hulpmiddelen ontwikkelen voor het ontdekken, organiseren en benutten van betrokkenheid. We zijn van plan dat te doen in online ontwerpomgevingen.

Meer passie

De publicatie Pak de Passie! is als pdf gratis te downloaden of als magazine voor € 6,95 te bestellen op de site www.movisie.nl/betrokkenheid. Overigens is het magazine een mooi Sint- of Kerstcadeau en kunnen we al een interessante korting bieden bij afname van minimaal 20 exemplaren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de inspiratieworkshops of bent u geïnteresseerd om mee te doen aan het ontwikkelen van slimme instrumenten? Neem dan contact op met Willem-Jan de Gast: wj.degast movisie.nl , 030 789 2101 of met Inge van Steekelenburg: i.vansteekelenburg movisie.nl , 030 789 2216.