Meer dan 170 vwc's werken samen!

Meer dan 170 centrales doen mee aan de Laat ons voor je zoeken-actie. Een prestatie van formaat. Een goed voorbeeld dat laat zien dat het EJV samenwerking stimuleert en organisaties samenbrengt.

De site www.vrijwilligerswerk.nl is inmiddels in de lucht. Onder ‘zoek vrijwilligerswerk’ kunnen vrijwilligers zelf zoeken in de databases van de lokale vacaturebanken. Met de deelname van de 170 centrales hebben we een redelijk dekkend netwerk over Nederland. In alle media-uitingen rond het EJV zal de website www.vrijwilligerswerk.nl gecommuniceerd worden als centrale plaats waar mensen zich kunnen aanmelden voor vrijwilligerswerk of vrijwilligerswerk kunnen zoeken. In ieder geval wordt het komende jaar iedere week in de TROS Kompas hier aandacht aan besteed en in maart zijn er tv-uitzendingen over het vrijwilligerswerk.

TROS-actie

De TROS besteedt in maart een week lang op tv aandacht aan vrijwilligers. Over de inhoud hebben programmamakers overlegd met een aantal NOVi-leden. Ook zal de TROS 52 keer een minuut aandacht besteden aan de TROS-vrijwilliger van de week. De eerste uitzending is op vrijdag 7 januari 2011 om 19.25 uur op Nederland 1. Deze verhalen komen ook op www.vrijwilligerswerk.nl. De eerste vier vrijwilligers zijn al geselecteerd door de TROS. De andere 48 zullen geselecteerd worden uit de digitale complimentencampagne die het Nationaal Coördinatieorgaan (NCO) organiseert. Via www.vrijwilligerswerk.nl wil het NCO zoveel mogelijk complimenten laten versturen aan vrijwilligers. Vrijwilligers die een compliment ontvangen, maken kans om TROS-vrijwilliger van de week te worden. Hiermee kunnen ook centrales vrijwilligers een compliment geven. Het NCO zou het geweldig vinden als alle centrales en de organisaties uit de achterban hieraan meedoen. 

Meld je aan

Voor de aanmeldingen hebben we gezocht naar een zo compact mogelijke vragenlijst die toch voldoende inzicht geeft in het profiel van de vrijwilliger. We hebben hulp gekregen van aantal NOVi-leden die actief hebben meegedacht.

Kom je niet voor op de lijst met centrales, dan kun je je alsnog aanmelden. Op de website in het gedeelte ‘zoek vrijwilligerswerk’ vul je een profiel in onder ‘Laat ons voor je zoeken’. Zorg ervoor dat je je postcode invult. Na verzenden volgen drie keuzes. De applicatie blijft het hele Europees Jaar draaien. In de loop van het jaar gaan we evalueren of we deze applicatie ook na 2011 houden.