Make A Difference Day 2009

Hare Majesteit de Koningin en andere leden van de Koninklijke familie nemen ook dit jaar deel aan Make a Difference Day. Onder de vrijwilligers bevinden zich ook politici en vele andere bekende Nederlanders.

Scholieren actief tijdens MaS Sensation

Ook scholen en bedrijven kunnen meedoen aan MADD. In 2009 is er een speciale MADD-activiteit voor scholen en scholieren die aan maatschappelijke stage doen of willen doen: MaS Sensation ’09. Wie scholieren inschakelt voor zijn MADD-klussen maakt het extra interessant door de klus (ook) aan te bieden via www.mas-sensation.nl . De scholieren maken via die site kans op een Maatschappelijke Stage Award en aanwezigheid bij een groot feest. Voor vrijwilligersorganisaties is het een kans om voorzichtig kennis te maken met maatschappelijke stage. Of om de contacten die er alle met scholen zijn te verzilveren. Er doen inmiddels al meer dan 2700 leerlingen mee! Doen er in uw regio scholen mee aan MADD? Meld de klus dan aan op www.mas-sensation.nl en ontvang tevens een pakket voor leerlingen (bidon, cap en button) en begeleiders (T-shirts).

MADD in Bedrijf

Een andere activiteit, MADD in Bedrijf, stimuleert bedrijven om deel te nemen aan MADD. Meedoen als bedrijf is een laagdrempelige manier om te starten met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen of om te laten zien wat er binnen het bedrijf al op dat terrein gebeurt. Daarnaast liften bedrijven mee op de publiciteit van een landelijk gerenommeerd evenement. Dit jaar nemen onder meer Univé Verzekeringen en de Rabobank deel aan MADD. Meer informatie: www.madd2009.nl/bedrijven

Landelijke Opschoondag en de Open Dag van de Zorg

Zaterdag 21 maart is het ook Landelijke Opschoondag en de Open Dag van de Zorg, waarmee wordt samengewerkt. De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks evenement in het teken van het opruimen van zwerfafval. Duizenden vrijwilligers steken die dag de handen uit de mouwen en vegen hun straatje schoon. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag betekent automatisch meedoen aan MADD. Aan de landelijke Open Dag van de Zorg 2009 die elk jaar op de derde zaterdag van maart wordt georganiseerd in heel Nederland nemen veel organisaties en zorginstellingen deel, zoals ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg, thuiszorgorganisaties, etc.

Meer vrijwilligers

Op 20 en 21 maart, tijdens de vijfde editie van MADD, steken naar verwachting 100.000 mensen de handen uit de mouwen bij maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties. Zij klaren extra klussen: verven de buitenboel, helpen bij de administratie van een vereniging, of gaan een dag op stap met een groep bejaarden of gehandicapten.

MADD zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet. Daarmee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk; bevordert maatschappelijke inzet en leidt het ieder jaar tot een toename van het aantal vrijwilligers. Voor veel organisaties is dit broodnodig.

Meedoen? Klussen aanmelden kan op www.madd2009.nl.

De initiatiefnemers van MADD 2009 zijn Oranje Fonds, MOVISIE en Vereniging NOV. Partners zijn het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Postcode Loterij.