Inspiratie voor het Europees jaar?

Veel mensen en organisaties gaan aan de slag met het Europees jaar. Sommigen zitten met de handen in het haar. Hoe ga je eigenlijk aan de slag? Het Nationaal Coördinatieorgaan EJV 2011 geeft een aantal adviezen:

 1. Informeer uw gehele netwerk dat het jaar eraan komt. Vraag ze hun huidige activiteiten in een EJV-jasje te steken en waar mogelijk iets extra's te organiseren. Werk zoveel mogelijk samen en gebruik daar bestaande momenten en de momenten die het Nationaal Coordinatieorgaan en de VNG aandragen.
 2. Word lid van de LinkedIn-groep EYV2011! Hier krijgt u als eerste het laatste nieuws, vindt u hele goede ideeën van anderen, er vindt (hele praktische) discussie plaats, u komt er in contact met mensen uit andere sectoren. En we laten als branche zien hoeveel omvattend we zijn. U treft nu al mensen aan uit de sectoren zorg, overheid (landelijk, provinciaal en lokaal), bedrijven, sport etc. Zelfs als u er niets mee wilt doen, vragen we u toch lid te worden! Deze groep gaat na het jaar verder als LinkedIngroep Vrijwillige Inzet.
 3. Download: 
  - De algemene leaflet
  - De powerpointpresentatie die Jan Klumper voor Spectrum heeft gemaakt
  - De leaflet voor de Kunst- en Cultuursector
  - De logo's


Belangrijke data in 2011 (onder voorbehoud)

10 - 24 januari: eerste push virale campagne
13 januari: opening op het Binnenhof, met de VNG
Februari tot en met juni: lokale Awards (het is ook mogelijk om ze in te zetten na die tijd, maar dan is meedoen aan het nationale traject niet meer mogelijk)
10 - 18 september: Week van het Applaus
September: regionale awarduitreikingen
20 - 28 oktober: Europese tour in Amsterdam
7 december: uitreiking nationale awards en cadeaumaand (meer info volgt in de loop van het jaar)

Vragen of  meer informatie?

Stuur een mail naar ejv vrijwilligerswerk.nl (bij voorkeur) of neem contact op met Mark Molenaar (030 789 2203) of Petra van Loon (06 628155614).