Grote Clubactie stimuleert MaS

Het verenigingsleven is de grootste vrijwilligerssector van Nederland. Daar kunnen veel maatschappelijke stages gerealiseerd worden. De Grote Clubactie wil graag meehelpen aan MaS en heeft samen met MOVISIE een nieuw stageconcept bedacht: leerlingen helpen binnen hun vereniging de Grote Clubactie te organiseren. Leuk en leerzaam voor de leerling en nuttig voor de vereniging, die zo de Clubactie groots kan opzetten en veel geld kan binnenhalen voor de eigen club!

Hoe werkt het?
De Grote Clubactie brengt de komende tijd MaS onder de aandacht bij haar verenigingen en stimuleert het creëren van maatschappelijke stageplaatsen. Voor deze verenigingen is er een MaS-toolbox beschikbaar. Als een vereniging interesse heeft in MaS, geeft de Grote Clubactie dit door aan de stagemakelaar in die regio. U kunt als makelaar contact opnemen met de vereniging om te horen hoeveel plekken ze kunnen bieden. Omdat u het contact met scholen heeft, zijn de plekken waarschijnlijk snel gevuld! Hiermee kan u voldoen aan de vraag naar stageplaatsen van scholen! 

Doe mee!
Wilt u als makelaar geïnformeerd worden als er een vereniging in uw werkgebied geïnteresseerd is in MaS? Klik hier om uw gegevens door te geven. MOVISIE verzamelt de gegevens en zal de Grote Clubactie informeren. 

Meer weten over de MaS-actie van de Grote Clubactie of wilt u uw netwerk van verenigingen informeren over deze kans? Klik dan hier.