Europees jaar: promotiematerialen, VNG-promotour en logo

Promotiematerialen Europees jaar

Iedereen die iets gaat doen met het Europees jaar kan in 2010 en 2011 op meerdere momenten promotiemateriaal bestellen. Er komen onder andere t-shirts, bidons, vlaggetjes en gadgets om uit te delen aan de vrijwilligers of aan bezoekers van evenementen. Kijk vanaf oktober op de site Vrijwilligerswerk.nl voor alle materialen of surf direct naar http://vrijwilligerswerk.promogiftshop.com. Alle gemeenten krijgen in januari een gratis standaardpakket, vraag ernaar bij uw gemeente. Wie groter inkoopt, betaalt minder. Doe het dus samen: met andere vrijwilligersorganisaties, de gemeente of bedrijven. Dat haalt de prijs omlaag en vergroot tegelijk de effectiviteit.

Gebruik de VNG-promotour

De VNG stelt samen met ZonMw een gratis promotiewagen met podium, muziek en springkussen beschikbaar aan gemeenten met daarbij inhoudelijke en promotionele ondersteuning. Een ideale kapstok voor gemeenten om een evenement te organiseren. Wellicht heeft de vrijwilligerscentrale hier al een rol in. Zo niet, vraag dan bij de gemeente na of zij hier aan meedoen.    

Logo Europees jaar van het vrijwilligerswerk

Op www.vrijwilligerswerk.nl kunt u het logo van het Europees jaar downloaden, inclusief een handleiding bij gebruik van het logo. Vrijwilligerswerk.nl is in 2011 het nationaal platform voor het EJV. Nu ziet u daar nog weinig van, maar half december zal de website een complete metamorfose ondergaan. Hij zal dan ook plaats bieden aan landelijke, regionale en lokale activiteiten.

Vragen of meer informatie?

Stuur een mail naar ejv vrijwilligerswerk.nl (bij voorkeur) of neem contact op met Mark Molenaar (030 789 2203) of Petra van Loon (06 628155614).