Europees jaar: lokale awards, virale campagne en TROS-actie

Lokale awards

Alle gemeenten krijgen een startpakket met promotiemateriaal. Daarin zit ook het Award-pakket met onder andere vier awards voor Passie, Competentie, Verbinding en Innovatie. Wellicht vraagt de gemeente u om deze awarduitreiking te organiseren. Zo niet, vraag er dan naar bij de gemeente. Door het uitreiken van deze award kunt u laten zien dat het lokale vrijwilligerswerk meer is dan die ook al zo belangrijke handen. 

Virale campagne

Op dit moment bereid het Nationaal Coördinatieorgaan EJV 2011 een virale campagne voor. De spil hierin zullen een aantal acties op Vrijwilligerswerk.nl zijn, waarmee iedereen vrijwilligers een compliment kan geven, maar ook verzoeken kan doen. Zonder hulp van vrijwilligerscentrales zal dit niet kunnen. We willen alle professionals vragen deze acties te gebruiken om de bij hen bekende vrijwilligers te bedanken, maar ook om iedereen uit hun netwerk attent te maken op deze actie. Als het uur daar is, krijgt iedereen een seintje. We hopen op jullie volledige medewerking om hiervan de eerste massale virale vrijwilligersactie te maken!   

Profiteer van TROS- en andere acties

De TROS gaat voor het Europees jaar en wil zich ook na 2011 sterk maken voor het vrijwilligerswerk. Ze besteden er aandacht aan op TV en in hun andere media. Het inmiddels veel besproken TROS-programma krijgt steeds vastere vormen, maar gaat waarschijnlijk niet in januari worden uitgezonden. Ter ondersteuning van de TROS-inspanningen, maar ook die van anderen en die van jezelf, maken we nu samen met NOVi een profielendatabase. Elke vrijwilligerscentrale heeft hiervoor mail ontvangen. Inmiddels doet meer dan de helft mee. Doe ook mee aan deze eerste gezamenlijke actie van vrijwilligerscentrales. Het vergroot onze zichtbaarheid enorm, dus laat deze kans niet liggen. Bent u de mail kwijt? Stuur een mail naar Mark Franken: m.franken movisie.nl . Hij informeert u verder.

Vragen of meer informatie?

Stuur een mail naar ejv vrijwilligerswerk.nl (bij voorkeur) of neem contact op met Mark Molenaar (030 789 2203) of Petra van Loon (06 628155614).