Ervaring met de MaS-stagemarkt

Monique Segijn is gecertificeerd stagemakelaar bij Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp. Lees over de ervaringen van haar en het bureau met de organisatie van de MaS-stagemarkt.

Wie waren betrokken bij de organisatie van de stagemarkt?
De stagemakelaar en coördinatoren van de middelbare scholen.

Hoe heb je de organisatie van de stagemarkt aangepakt?
Om het drempelverlagend voor stagebieders te maken hebben wij er redelijk veel tijd in gestoken. De regelklussen, het uitdenken en overleggen kostte ongeveer 40 tot 50 uur.

Hoe lang heeft het project geduurd (van start, initiatief, tot finish)?
Het eerste overleg over de beurs was in maart, het aanschrijven van stagebieders in juni. In juni heb ik een workshop Creatief inspelen op MaS gegeven waaruit vele stagebieders enthousiast gemaakt zijn en als gevolg waarvan vele vacatures ontstonden. Op 1 oktober was de beurs. De directe kosten waren in totaal € 900,-.

Hoeveel deelnemers waren er uitgenodigd?
Als pilot hebben we 325 leerlingen van twee middelbare scholen uitgenodigd. Leerlingen die al een stage gevonden hadden hoefden niet te komen. Daarnaast zijn alle maatschappelijke organisaties (ongeveer 80) en sportclubs (ongeveer 80) uitgenodigd.

Wat voor matches zijn gemaakt?
Matches van bestaande vacatures en een enkele is ter plekke ontstaan, omdat organisaties gechar-meerd waren van een leerling.

Hoeveel matches zijn er gemaakt? 
Tijdens de beurs zijn er 160 matches gemaakt in twee uur tijd.