Bijeenkomsten en verslagen

Eerste bijeenkomst 

Op 24 juni 2014 vond de eerste bijeenkomst plaats. Als er een ding duidelijk was, is het dat dit onderwerp leeft! Een aantal organisaties is al bezig om de dialoog met de vrijwilligers vorm te geven. Er kwamen inspirerende voorbeelden langs in de discussies. Maar ook de vragen waarmee organisaties worstelen, kwamen aan bod. De bijeenkomst leverde stof tot nadenken en ideeën om mee aan de slag te gaan. 

Lees hier het verslag

 

Tweede netwerkbijeenkomst

In de tweede netwerkbijeenkomst is ingegaan op verschillende mogelijkheden om medezeggenschap van vrijwilligers te organiseren. Drie organisaties hebben een presentatie gegeven en die geupload in het Kennisplatform (Geen inlog? Stuur een mail naar p.zeverboom nov.nl):

We hebben in drie groepen gekeken naar de context waarin deze verschillende manieren van medezeggenschap toegepast worden en de voorwaarden besproken. Wat is ook in andere organisatie toe te passen en wat niet? En waarom wel, of waarom niet? Lees hier het verslag van de netwerkbijeenkomst.

Ook is er bijeenkomst voor vrijwilligers geweest. Daarvan vindt u hier het verslag.

 

Derde netwerkbijeenkomst

In de derde netwerkbijeenkomst is ingegaan op de twee thema’s die uit de vorige bijeenkomsten naar voren kwamen: ‘Hoe zet je vormen van medezeggenschap in om de betrokkenheid van vrijwilligers te versterken’ en ‘Hoe voorkom je schijnparticipatie?’ Op deze thema’s willen we in deze derde bijeenkomst nader ingaan.

Lees hier het verslag van de netwerkbijeenkomst.

Ook is er weer een bijeenkomst voor vrijwilligers geweest. Daarvan vindt u hier het verslag.