Metro-artikel vrijwilligerscentrales NL

Dertien vrijwilligerscentrales hebben het voortouw genomen om voor de hele branche te adverteren in een Metro-special over vrijwilligers. Download hier de hele Metro-special van 6 december 2013 of alleen het Artikel van de vrijwilligerscentrales.

Advertentietekst:

Vrijwilligerscentrale helpen je kiezen

Niets zo fijn als lekker je eigen ding doen. Maar soms is het nog fijner om iets voor een ander te doen. Geluksonderzoeken bewijzen het keer op keer: vrijwilligers zijn gelukkiger dan niet-vrijwilligers. Ze leven zelfs langer!

Ken je dat? Je werkt of gaat naar school. Je bent ondernemend, gaat uit, doet graag dingen met vrienden. Maar toch voel je dat er meer is. Dat je meer kunt betekenen. Al was het maar iets kleins. Aan de slag gaan als vrijwilliger, is een geweldige manier om die behoefte te bevredigen. Het maakt vrolijk, geeft voldoening en zorgt ervoor dat je allerlei nieuwe contacten opdoet. Maar bovenal maak je er ook anderen blij mee.

Keuze zat

Er is geen branche, sector of activiteit waar géén vrijwillige inzet aan te pas komt. Aan keuze dus geen gebrek. Hulp nodig bij het kiezen van juiste vacature? De vrijwilligerscentrale in jouw buurt denkt graag met je mee. Online, via een digitale vacaturebank, maar ook op locatie. Na het maken van een afspraak helpen ze je ontdekken welke vrijwilligersfunctie je op het lijf is geschreven. Als onafhankelijke organisatie gaan ze daarbij altijd uit van jouw wensen en ideeën.

Doe ook mee

Bang dat je er alleen voor staat, hoef je niet te zijn. Tweeënveertig procent van alle Nederlanders boven de achttien is vrijwilliger. Er zijn dus minimaal 5,4 miljoen vrijwilligers. Van puber tot pensionado en van bijstandsmoeder tot bankdirecteur. Samen geven zij kleur aan de maatschappij.

Ook meedoen? Laat je dan vandaag nog bij de lokale vrijwilligerscentrale informeren over de duizend-en-één mogelijkheden. Kijk op www.vrijwilligerswerk.nl voor de vrijwilligerscentrale bij jou in de buurt.

artikel-vwc's