Het programma

Zo kwam Mensen maken Nederland tot stand

Op het NOV-congres 2018 én tijdens het Vrijwilligersontbijt 2018 ondertekenden tientallen mensen, organisaties en kamerleden, een verklaring dat zij zich sterk willen maken voor een Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet in 2021: onder de noemen Mensen maken Nederland

Joost van Alkemade, directeur NOV: "Mensen maken Nederland is bedoeld te laten zien wat vrijwilligers bijdragen aan de maatschappij, hoe leuk en waardevol dat is én om nieuwe mensen te vragen zich ook in te zetten."

Op de Themabijeenkomst over het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet van 28 november 2019 hebben we met 100 leden en relaties de eerste lijnen uitgetekend. Nadat we op diverse bijeenkomsten met fondsen, leden en het ministerie overlegd hebben.

Download hier de presentatie met de outlines van het Nationaal jaar van Joost van Alkemade

Download hier de presentatie van Lucas Meijs op basis waarvan we het Nationaal jaar hebben vorm gegeven.

Aanpak Mensen maken Nederland in de steigers

Het programmateam is sinds april 2020 aan de slag om het plan concreet uit te werken met de betrokkenen in het werkveld. Door in gesprek te gaan en samen methoden te ontwikkelen om meer mensen te enthousiasmeren zich vrijwillig in te zetten en ook op zoek te gaan naar nieuwe gezichten, zodat we met meer schouders meer maatschappelijke waarde kunnen toevoegen. Dat is nu misschien wel meer nodig dan ooit. Want Mensen maken Nederland. De uitgangspunten van het programma zijn vastgelegd in het programmacanvas.

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen