Soft- en hardware donaties

Een aantal grote spelers uit de IT-industrie stellen hun producten gratis of tegen zeer sterk gereduceerde prijzen ter beschikking van vrijwilligersorganisaties. Dit maakt deel uit van hun beleid maatschappelijk betrokken ondernemen. De toegang tot deze producten gaat via TechSoup Nederland.

Vrijwilligersorganisaties kunnen via het TechSoup-donatieprogramma aanspraak maken op volwaardige licenties van de meest recente producten van leveranciers zoals Microsoft, Google, Adobe, Symantec en anderen. Al meer dan 4.500 Nederlandse organisaties hebben samen 240.000 licenties ontvangen en zo gezamenlijk 60 miljoen euro aan kosten bespaard. Registreer uw organisatie eenvoudig op www.techsoup.nl om ook in aanmerking te komen voor non-profit aanbiedingen.

Welke software?

TechSoup biedt toegang tot een breed scala van producten die nuttig zijn voor non-profit organisaties. Het basisaanbod omvat Microsoft Office (365) en Google Apps, beveiligingssoftware van Symantec en Bitdefender, grafische producten van Adobe en Autodesk en netwerkapparatuur van Cisco. Daarnaast zijn er ook meer gespecialiseerde oplossingen voor e-mailmarketing, papierloos vergaderen, CRM voor donateurs, campagne- en evenementenbeheer, enz. Er komen regelmatig nieuwe aanbiedingen bij. Overzicht van de producten.

Voor welke prijs?

TechSoup probeert de drempel zo laag mogelijk te houden.

  • Sommige producten zijn helemaal gratis, zoals het basisabonnement Office 365 of Google Apps for Work, waarbij u heel flexibel mailboxen, en online samenwerkingstools ter beschikking kunt stellen van uw vrijwilligers.
  • Voor sommige producten betaalt u administratiekosten van ongeveer 5% van de lijstprijs van het product. Bijvoorbeeld: Microsoft Office Standard voor 27€ + btw, of Adobe Photoshop 14 and Premiere Elements 14 Bundle voor 25€ + btw
  • Voor sommige producten of diensten krijgt u via TechSoup-validatie een korting tussen 60 en 40%. Dit geldt bijvoorbeeld voor Adobe Creative Cloud of Microsoft clouddiensten.

 

Hoeveel producten?

Het aantal producten dat een vrijwilligersorganisatie kan krijgen hangt af van het beleid van de softwareleverancier. Sommige leveranciers beperken het donatieaanbod tot een aantal licenties per jaar, maar Office 365 en Google licenties zijn onbeperkt. Op www.techsoup.nl vindt u gedetailleerde informatie.

Voor welke organisaties?

Elke softwareleverancier heeft eigen voorwaarden welke organisaties in aanmerking komen en voor hoeveel producten. In het algemeen geldt dat het programma toegankelijk is voor organisaties die de lokale gemeenschap dienen voor bijvoorbeeld armoedebestrijding, bevordering van onderwijs en opleiding, verbetering van sociaal welzijn, cultuur, amateursportbeoefening, behoud of herstel van het milieu, bevordering van mensenrechten, jeugdwerk, opbouw van maatschappelijk middenveld, etcetera. Politieke organisaties, vakbonden en organisaties die bepaalde beroeps- of commerciële belangen behartigen komen niet in aanmerking.

Meedoen in 3 stappen

  1. Registreer gratis uw organisatie op de website www.techsoup.nl. Binnen 4 werkdagen volgt een bevestiging voor welke producten uw organisatie in aanmerking komt.
  2. Bestel uw producten online via de website van TechSoup. Voor sommige producten of diensten wordt u vanuit de TechSoup website naar de website van de leverancier geleid, maar die is dan geïnformeerd dat u van de TechSoup-voorwaarden gebruik maakt.
  3. Activeer uw producten.

 

Praktische hulp

Als er iets niet klopt aan een inschrijving of bestelling of als u vragen hebt, neem dan contact op met de Techsoup Customer Service: 0117712130, info techsoup.nl.

Over Techsoup

TechSoup is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en wereldwijd actief. De organisatie geeft goede doelen en vrijwilligersorganisaties toegang tot de maatschappelijke programma’s van meerdere internationale en lokale IT-leveranciers maar is volledig onafhankelijk van deze partners en heeft geen winstoogmerk.