De Omgevingswet; kansen en gevolgen vrijwilligers en bewoners

ProfielfotoIris de Jong 19-05-2023 713 keer bekeken 2 reacties

Begin

20-06-2023 om 09:00

Einde

20-06-2023 om 10:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Vanaf 1 januari 2024 is de Omgevingswet in Nederland van kracht. Vanaf dat moment gelden er ‘nieuwe’ regels voor het inrichten, gebruiken en beschermen van de ruimte. Met alle kansen en hobbels die erbij horen.

Met die regels krijg je te maken als bewoner of vrijwilligersorganisatie als je zelf een initiatief hebt (denk aan het verduurzamen van een buurthuis of idee voor invulling van een leeg pand in de wijk) of als de gemeente of een ontwikkelaar bij jou in de buurt huurwoningen gaat renoveren of nieuwe woningen wil bouwen.  

Wil je meer weten over wat de wet regelt en hoe het zit met participatie? Of wat je kunt doen om het belang van de buurt te laten horen en aan tafel kunt komen bij het bedenken en uitwerken van plannen? Marte Kappert legt uit en geeft tips en trucs.  Zodat jij anderen bij jouw plannen voor de buurt kunt betrekken en je met de buren jullie visie, behoeften en belangen kunnen inbrengen in de initiatieven van anderen.

 

Deelnemen

Je kunt je niet meer officieel aanmelden voor deze kennisboostsessie. Maar via deze MS Teamslink kun je deze sessie alsnog bijwonen. Graag tot dan!

Mark Molenaar

26-05-23 om 18:55

Saskia Hordijk Dat proberen we wel zoveel mogelijk te doen, maar hangt af van het karakter van en de mate interactie in de online bijeenkomst.

Saskia Hordijk

26-05-23 om 13:41

Wordt de sessie opgenomen? Ben helaas verhinderd.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen