Social return en samenwerken met bedrijven: een introductie

ProfielfotoIris de Jong 19-05-2023 874 keer bekeken 0 reacties

Begin

15-06-2023 om 09:00

Einde

15-06-2023 om 10:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Bedrijven die iets terugdoen op maatschappelijk vlak doen aan 'social return'. Wat is dat en welke kansen biedt het jouw vrijwilligersinitiatief?

Social return is dat overheidsorganisaties als voorwaarde stellen dat bedrijven, naast het uitvoeren van de reguliere opdracht, ook iets terugdoen op maatschappelijk vlak. Daarbij ligt de focus op het vergroten van de werkgelegenheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar overheidsorganisaties kunnen ook de ruimte geven aan andere invullingen van een maatschappelijke bijdrage, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk door medewerkers

In deze kennisboostsessie nemen Monique de Bree, projectleider van het NOV-project Good Busy, en Adriënne van der Hart, adviseur Social Return bij Gemeente Utrecht, jou mee in de wereld van social return. 

Na deze sessie heb je meer inzicht in: 

  • Wat social return is. 
  • Hoe social return door een bedrijf kan worden ingevuld.  
  • Welke kansen social return kan bieden voor het stimuleren van maatschappelijk betrokken ondernemen en medewerkersvrijwilligerswerk. 
  • Hoe de Gemeente Utrecht vorm heeft gegeven aan het social return beleid. 

Doelgroep

Deze kennisboostsessie is voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales die willen weten wat social return is en zich willen orienteren op de mogelijkheden ervan.  

Deelnemen

Je kunt je niet meer officieel aanmelden voor deze kennisboostsessie. Maar via deze MS Teamslink kun je deze sessie alsnog bijwonen. Graag tot dan!

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen