Werk samen met vrijwilligers uit het buitenland

Kan uw organisatie vrijwilligers gebruiken en wilt u graag bijdragen aan interculturele uitwisseling? Dat kan! Via SIW Internationale Vrijwilligersprojecten kunt u als lokale partner samenwerken met vrijwilligers uit het buitenland.

Stelt u zich voor: in de zomer komt een groep jonge vrijwilligers vanuit alle hoeken van de wereld naar uw organisatie om twee weken bij u te werken en leven. Ze hebben honderden, sommigen duizenden, kilometers afgelegd om gedurende twee weken deel uit te maken van uw werkzaamheden en om iets mee te krijgen van de mensen en de omgeving bij u in de buurt. Smaakt naar meer? SIW Internationale Vrijwilligersprojecten werkt dit scenario graag verder uit met uw organisatie.

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten

SIW is in 1953 ontstaan toen vrijwilligers uit het buitenland naar Zeeland kwamen om te helpen bij de opruimwerkzaamheden na de watersnoodramp. Tegenwoordig maken we deel uit van een internationaal netwerk van vrijwilligersorganisaties die jaarlijks duizenden vrijwilligers met elkaar uitwisselen. Wij geloven dat de 150 vrijwilligers die we jaarlijks ontvangen uit alle delen van de wereld een bijdrage van waarde kunnen leveren op een lokaal project. We geloven dat de altijd diverse groep vrijwilligers uit verschillende culturen als ook de lokale mensen op het project, door samen te werken en leven, iets van elkaar kunnen leren, hun horizon verbreden en wellicht zichzelf beter leren begrijpen. Het is ons streven om een zo leuk, leerzaam en betekenisvolle ervaring te geven aan zoveel mogelijk internationale vrijwilligers en lokale partners.

Huidige partners

SIW werkte in 2011 samen met Staatsbosbeheer, Emmaus Utrecht en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. In voorgaande jaren heeft SIW onder andere samengewerkt met Natuurmonumenten, Asielzoekerscentra, musea en festival- en evenementenorganisaties.

Ook partner worden?

Zet uw organisatie zich ook in voor een maatschappelijk doel? Kan uw organisatie ook vrijwilligers gebruiken en wilt u graag bijdragen aan interculturele uitwisseling? Dat kan via SIW! Aarzel niet en neem contact op met SIW via 030-2317721 of Nederland siw.nl . Via ons kantoor in Utrecht, kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers Nederlandse Projecten. Om een project te realiseren dat zowel voor u als voor de internationale vrijwilligers nuttig, leerzaam en leuk is, bespreken we graag samen de invulling van het werk, het aantal vrijwilligers, de periode waarin de vrijwilligers ontvangen worden, de financiering van het project enzovoort.

Wilt u ook een rol van betekenis spelen voor een internationaal vrijwilligersproject in Nederland? Hebt u een idee voor een project bij u in de buurt? Bent u enthousiast? Nieuwsgierig? Neem dan contact op met SIW.

Kijk voor meer infomatie op de website van SIW.