Publicatie 'Vraag en vrijwilliger': Cre�ren, Accepteren en Organiseren van vrijwillige zor

In april 2011 is de publicatie ‘Vraag en vrijwilliger’ verschenen. In deze publicatie staat de CAO-methodiek centraal. De methodiek biedt coördinatoren vrijwilligerswerk een structuur bij het projectmatig werken en het omgaan met alle veranderingen die zich telkens weer aandienen.

Via de fases Creëren, Accepteren en Organiseren (CAO-methodiek), nemen we u als coördinator mee langs een rivier, die ruig begint, maar gecultiveerd eindigt in een mate die bij u past. U treft in de brochure niet alleen de methodiek aan. Ook maken we gebruik van vele praktijkvoorbeelden, geput uit de pilots die mee aan de basis van deze methodiek hebben gestaan.

Praktijk

Een van de deelnemende coördinatoren, Fred Besemer, adviseur vrijwilligerszaken bij Rivierduinen geeft aan: 'De kracht van de CAO-methodiek zit wat mij betreft in de vernieuwende manier om met probleemstellingen om te gaan. Door in de fase creëren met mijn team te brainstormen, ontstonden nieuwe invalshoeken en perspectieven die ik zelf nog niet had gezien.'

Aanvullende website

Wat de brochure of beter de methodiek extra aantrekkelijk maakt, is dat de brochure gekoppeld is aan een website, waar u allerlei informatie vindt over hoe u nu met een open vizier, met oog voor blinde vlekken aan een project kunt beginnen. Of hoe u draagvlak creëert of indien nodig omgaat met weerstand. Maar ook het organiseren van het project zelf of de borging ervan door implementatie. De website geeft een verdieping door middel van een keur aan instrumenten, handreikingen en tips en tricks lijstje.

U kunt de publicatie 'Vraag en Vrijwilliger' gratis downloaden en tegen kostprijs bestellen via de website van MOVISIE.