Nieuw NOV-lid: SESAM Academie

SESAM Academie De SESAM Academie uit Apeldoorn is een nieuw NOV-lid en stelt zich graag aan u voor. Aan het woord is directeur Marlies van der Kruijssen.

Marlies van der Kruijssen, directeur SESAM Academie: 'Graag maken wij gebruik van de gelegenheid om de SESAM Academie - als nieuw lid van NOV - aan u voor te stellen. De SESAM Academie is lid geworden van NOV om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en vraagstukken die zich voordoen in (het besturen van) vrijwilligersorganisaties. Het wel en wee van vrijwilligersorganisaties is waar het bij ons om draait. Als maatschappelijke adviesorganisatie hebben wij vrijwilligersorganisaties veel te bieden. Met een aantal koepelorganisaties werken we al samen, soms vanuit hun landelijke organisatie, soms decentraal. Zo heeft de SESAM Academie een meerjarenovereenkomst met het NFK (Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntverenigingen) en - net afgerond - met de Nederlandse Vereniging tot bescherming van Dieren. Voor het Nivon hebben we opdrachten uitgevoerd, met Humanitas werken we al jaren samen om incidentele opdrachten succesvol uit te voeren.

De SESAM Academie is een landelijke organisatie met 80 SESAM Adviseurs, die professioneel advies en ondersteuning aan (besturen van) vrijwilligersorganisaties geven. De SESAM Academie, inclusief de directeur, is zelf ook een vrijwilligersorganisatie. Alleen de parttime bureaumanager is een betaalde kracht.

Opdrachtgevers van de SESAM Academie komen uit alle sectoren van het vrijwilligerswerk, variërend van patiëntenorganisaties, de cultuursector, de diaconie, dierenwelzijnsorganisaties, ouderenorganisaties tot ‘Vogelaar’-wijken en andere bewonersinitiatieven.
Grote vrijwilligersorganisaties (afdelingen van landelijke koepels) kunnen de opdrachtgever zijn, maar vaak ook de hele kleine. Ook vrijwilligerscentrales en fondsen verwijzen organisaties naar ons door voor advies en ondersteuning.

Onze adviseurs zijn niet-commercieel gedreven, hebben tijd en zijn gemotiveerd  om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen en begeleiden op een manier die leidt tot grotere zelfredzaamheid. Om kennis te maken en beter van elkaars organisaties op de hoogte te zijn investeren we graag in een ontmoeting. Spreekt deze uitnodiging u aan, dan komen we graag met u in contact!

Kijk voor meer informatie op de website van SESAM Academie