Gratis advies over Maatschappelijke Stage

Zijn de mogelijkheden van de maatschappelijke stages nog niet helder voor u? Of bent u net begonnen met het organiseren van maatschappelijke stages en heeft u behoeft aan advies op maat?

Jongeren inzetten als vrijwilliger: voor veel vrijwilligersorganisaties een droom, omdat de realiteit vaak een vergrijsd vrijwilligersbestand laat zien. Ook worden veel organisaties geteisterd door een tekort aan helpende handjes. De Maatschappelijke Stage is een kans voor organisaties om jongeren binnen te halen. Gebruik maken van de kwaliteiten, elan, enthousiasme en energie van jongeren is vaak een kwestie van goed organiseren. MOVISIE kan u daarbij helpen.

De maatschappelijke stages bieden organisaties de kans om ervaring op te doen met het werken met jongeren. De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Vanaf het schooljaar 2011-2012 wordt de maatschappelijke stage voor alle middelbare scholieren wettelijk verplicht. Er zijn dan jaarlijks ruim 190.000 leerlingen die een stageplaats zoeken.

Overal waar vrijwilligers actief zijn, kunnen ook jongeren aan de slag. Werken met jongeren is echter heel anders dan het werken met volwassenen. Als organisatie is het goed om hiervan bewust te zijn en een visie te ontwikkelen op het werken met jongeren. Op die manier blijft het niet bij een eenmalige activiteit maar kan de MaS onderdeel worden van het vrijwilligersbeleid.

Zijn de mogelijkheden van de maatschappelijke stages nog niet helder voor u? Of bent u net begonnen met het organiseren van maatschappelijke stages en heeft u behoefte aan wat meer informatie of advies op maat over hoe u maatschappelijke stage het beste kunt inbedden in de organisatie? Maak dan gebruik van het gratis adviesuur van MOVISIE. Een deskundig adviseur kijkt samen met u naar uw vraagstukken of plannen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met i.kummeling movisie.nl of w.kroes movisie.nl .