Zorgvoorelkaar.com lanceert nieuwe vacaturebank vrijwilligersw...

17 maart 2014

Zorgvoorelkaar.com lanceert een nieuwe vacaturebank voor vrijwilligerswerk.  In Gilze en Rijen en Zaanstad is de online vacaturebank al in gebruik. Stimulans in Veldhoven, Breda-Actief en Vrijwilligerscentrale Amstelland volgen binnenkort. 

De online vacaturebank is tot stand gekomen in co-creatie met deze vrijwilligerscentrales. Zij hebben aangegeven hoe de ideale online vacaturebank er uit moet zien. Dit heeft volgens Patrick Anthonissen, oprichter van Zorgvoorelkaar.com geleid tot:  "een gebruiksvriendelijke en interactieve website. Het nieuwe systeem heeft veel taken en processen van de traditionele online vacaturebanken versimpeld. Daardoor verdwijnt veel administratieve rompslomp voor vrijwilligerscentrales, zodat zij meer tijd hebben voor bijvoorbeeld begeleiding van vrijwilligers die meer aandacht nodig hebben en advisering van organisaties."

Andere vrijwilligersvacaturebanken

In Nederland zijn heel veel vacaturebanken in allerlei maten en vormen. De meesten zijn lokaal en deze zijn te vinden via www.vrijwilligerswerk.nl. Er zijn ook regionale vacaturebanken als www.vrijwilligerswerkgelderland.nlen Vrijwilligerswerk Groningen. Andere landelijke aanbieders zijn bijvoorbeeld www.ikwilvrijwilligerswerkdoen.nl en NUwerk.nl.