Willem-Alexander en Máxima delen taart uit aan vrijwilligers

02 april 2015

Op zaterdag 25 april bedankt de organisatie van het LANG LEVE DE CLUB festival  in Zwolle de bezoekende vrijwilligers met een stuk van de enorme taart  die speciaal voor hen wordt gebakken.

De feestelijke taart van 30 meter lang  wordt samengesteld door meester patissier en jurylidvan Heel Holland Bakt, Robèrt van Beckhoven. Banketbakkerij van Orsouw  uit Zwolle maakt de taart. Op deze feestelijke dag, waarop de vrijwilligers in het zonnetje worden gezet, wordt de taart opgemaakt en verfraaid met behulp van een tiental jeugdige banketbakkers in de dop.  

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima delen de eerste stukken taart uit  aan de vrijwilligers.

Tijdens Het LANG LEVE DE CLUB festival staan  vrijwilligers van alle verenigingen, stichtingen en (sport)clubs centraal. Op festival in Park de Wezenlanden zetten ruim 60 organisaties die dag hun beste beentje voor met optredens, presentaties, demonstraties en organiseren allerlei doe-activiteiten voor jong en oud. En, er is heel veel muziek. Het festival eindigt met een daverend optreden van VanVelzen. De toegang is gratis. Het festival is voor vrijwilligers en iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt. Bezoekers zijn tussen  10.30-16.00 uur welkom. Ook in de binnenstad van Zwolle wordt het festival gevierd met onder meer muziekoptredens, een kunstmarkt en rondleidingen.

Het LANG LEVE DE CLUB festival wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk om het recht op vrijheid van vereniging te vieren. Ook het Oranje Fonds, het NOC*NSF, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle organiseren deze feestelijke dag in Zwolle mee ter gelegenheid van de viering  van 200 jaar Koninkrijk.

Kijk op www.200jaarkoninkrijk.nl  voor het programma van LANG LEVE DE CLUB