Vrijwilligersacademie Amstelland een feit

16 juli 2013

Sinds kort is de Vrijwilligersacademie Amstelland online. Deze vrijwilligersacademie is een digitaal platform waar alle organisaties in Amstelland hun aanbod aan trainingen en cursussen voor hun professionals, vrijwilligers en mantelzorgers op kunnen plaatsen. 

Er is cursusaanbod van onder andere de volgende organisaties te vinden: stg. Brentano Amstelveen, VITA Welzijn en advies, Mantelzorg Steunpunt Amstelland, Buurthulpdienst en de Vrijwilligerscentrale Amstelland.

Aanbod zoeken of aanbieden

Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen een keuze maken uit dit aanbod en zich online inschrijven. Hoe dat precies werkt kunt u vinden op de site.

Organisaties kunnen zich aanmelden voor het plaatsen van cursussen voor vrijwilligers/mantelzorgers. Aanbieders kunnen contact opnemen via  info vrijwilligersacademie-amstelland.nl  voor het maken van een afspraak.

Kijk op de site www.vrijwilligersacademie-amstelland.nl voor meer informatie.

Vrijwilligerscentrale Amstelland benadrukt dat alleen door samenwerking de site kan uitgroeien tot een goed digitaal platform met het complete aanbod voor vrijwilligers in Amstelland. 

Academies in opmars

De Vrijwilligersacademie Amstelland is niet de enige in zijn soort. Apeldoorn, Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Leiden, Nijmegen, Veluwe, Groningen etc. bieden vergelijkbare functionaliteit. Hiermee bewijzen vrijwilligerscentrales op weer een andere manier hun nut voor de lokale samenleving.