Vrijwilligers melden zich bij samenwerkende hulporganisaties voor de vluchtelingen

21 september 2015

Nederland zet zich massaal in voor vluchtelingen in ons land. Op grote schaal wordt kleding en geld gedoneerd. Veel mensen bieden zich aan voor vrijwilligerswerk. COA, Rode Kruis, Vluchtelingenwerk Nederland en het Leger des Heils hebben de handen ineen geslagen. Zij gaan samenwerken om de inzameling en distributie van goederen te coördineren.

Meer informatie is te vinden op de websites van:

 

Meer organisaties in de tweede ring

De afgelopen weken kreeg Humanitas de vraag hoe zij zich verhouden tot de grote vluchtelingenstroom. Humanitas zegt daarover: 'Humanitas is geen noodhulporganisatie, zoals VluchtelingenWerk en het Rode Kruis. Als vluchtelingen ‘geland’ zijn in Nederland, kan Humanitas ondersteuning opstarten. Denk aan voorleesactiviteiten voor kinderen, taalmaatjesprojecten en andere type ondersteuning, gericht op inburgering en participatie.' (Bron: persbericht Humanitas)

Zelf actie opgezet of plannen daarvoor?

Heeft uw organisatie zelf een actie opgezet? Of heeft u daar plannen voor? Vermeld die actie, voor de korte termijn (bijvoorbeeld nu helpen met opvang) of langere termijn (bijvoorbeeld dagbesteding, psychische hulp of taalondersteuning), dan hier:

Draag bij aan deze website

Geef uw tips, voorbeelden en opmerkingen.


Een bijlage is optioneel. Bestandsformaat: pdf.
De maximale bestandsgrootte is 32 MB.
Na het plaatsen ontvangt u een e-mail ter bevestiging.
Het e-mailadres wordt niet bij uw bijdrage getoond.