Vraag om voortzetting ondersteuning groene vrijwilligers

05 november 2013

Vrijwilligers overhandigen woensdag 6 november duizenden ‘Ik wil dit blijven doen!’-actiekaarten aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische zaken. Met deze actie roepen ze de overheid op groen vrijwilligerswerk te blijven ondersteunen. De overhandiging vindt plaats om 9.30 uur  voor de ingang van de Tweede Kamer op Het Plein in Den Haag.

Groene vrijwilligers zijn onmisbaar voor het onderhoud en beheer van het Nederlandse landschap en de soortenrijkdom, net als de groene vrijwilligersorganisaties die hen hierbij ondersteunen. Ze stellen onder meer deugdelijk materieel ter beschikking aan vrijwilligers, organiseren kinderactiviteiten en leren hen natuur en landschap op een constructieve manier te onderhouden en te beheren.

Ondersteuning groene vrijwilligers voortzetten

De actie ‘Ik wil dit blijven doen!’ is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland, de grootste groene vrijwilligersorganisatie in Nederland. Landschapsbeheer Nederland ondersteunt ruim 66.000 vrijwilligers bij hun werk in landschap en natuur. Marieke van der Werf directeur Landschapsbeheer Nederland: “We bieden de actiekaarten net voor de behandeling van de begroting van Economische zaken aan. We hopen met deze actie de staatssecretaris over de streep te trekken, om de ondersteuning van groene vrijwilligers te blijven voortzetten.”

Locatie: Ingang Tweede Kamer, Het Plein, Den Haag

Tijd: 09.30 uur

Aanwezig: Staatssecretaris Dijksma, Marieke van der Werf (directeur Landschapsbeheer Nederland), vrijwilligers 

Meer informatie actie: ‘Ik wil dit blijven doen!’