Staatssecretaris Van Rijn reikt landelijke vrijwilligersprijzen uit

02 december 2016

Op woensdag 7 december reikt staatssecretaris Van Rijn de jaarlijkse Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016 uit in de Deventer Schouwburg. De presentatie van deze feestelijke avond is in handen van John Williams. Come Correct Breakdance Crew treedt op. Er zijn 18 projecten en vrijwilligers genomineerd. De VriendenLoterij stelt het prijzengeld beschikbaar.
 
Een overzicht van de genomineerden vindt u hier.

Jury- en publieksprijzen

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek dat t/m 7 december via vrijwilligersprijzen.nl een stem kan uitbrengen op zijn favoriete genomineerde.

Goed organiseren

De prijzen staan dit jaar in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. Dit is ook het thema van het Gratis Goud Festival (gratisgoudfestival.nl), een conferentie over vrijwilligerswerk die op 7 december in Deventer plaatsvindt en waar de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt. De jury staat onder leiding van Ella Vogelaar, voorzitter van Vereniging NOV. Het is de zesde keer dat de prijzen worden uitgereikt.
 
De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.