Vakantievreugd ontvangt NOV-keurmerk voor goed beleid

01 juni 2015

Stichting Vakantievreugd uit Beilen heeft als eerste Drentse organisatie het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld van Vereniging NOV gekregen. De handtekening werd zaterdag gezet door adviseur Eline Vossen namens NOV. 

Directeur John Vaneman van MEE Drenthe noemde het dapper dat Vakantievreugd zich heeft laten controleren. De organisatie, die begeleide vakanties verzorgt voor mensen met een verstandelijke beperking uit heel Noord-Nederland, laat hiermee zien dat het de kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. ‘Dat verdienen de vrijwilligers ook’, aldus Vaneman.

John Vaneman, directeur MEE Drenthe (rechts op de foto), overhandigt het NOV-keurmerk

John Vaneman (rechts op de foto) bij uitreiking NOV-keurmerk.

Gepassioneerd

Eline Vossen noemde Vakantievreugd een gedreven en gepassioneerde organisatie. Als adviseur van Vereniging NOV zag zij van nabij hoe serieus de mensen van Vakantievreugd hun vrijwilligers nemen. ‘Hun manier van evalueren is ook heel goed, Vakantievreugd werkt op alle manieren aan kwaliteit.’ Vaneman stelde vast dat Vakantievreugd een goed cijfer kreeg. De beloning was het felbegeerde certificaat.

Kritisch op jezelf zijn

Om het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld te krijgen, moet een organisatie eerst zichzelf kritisch evalueren, samen met de vrijwilligers. Daarna moet met een adviseur het plan van aanpak besproken worden, waarna de zelfevaluatie beoordeeld wordt. Het NOV-keurmerk is vier jaar geldig.

Look Haandrikman, voorzitter én vrijwilliger van Vakantievreugd, stond als een tevreden man voor al die mensen, die de vakantieorganisatie samen met de twee vaste krachten maken tot wat die is. ‘Vakantievreugd bestaat ruim vijftig jaar en meer dan duizend vrijwilligers hebben zich belangeloos ingezet. Ze hebben veel liefde gegeven en gekregen. We hebben ons tot een professioneel reisbureau ontwikkeld’, aldus Haandrikman.

Felicitaties en zelf doen?

Vereniging NOV feleciteert Vakantievreugd met het behalen van het NOV-keurmerk. Het werken aan praktisch toepasbaar vrijwilligersbeleid is altijd van belang, ook zonder het behalen van het NOV-keurmerk. Wie dit samen met zijn vrijwilligers wil oppakken, kan hier de Zelfevaluatie downloaden.