Tweede verkiezingswens in vervulling: gratis VOG

24 februari 2017

Net voor het verkiezingsreces is de motie van Mona Keijzer (CDA) over gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor alle vrijwilligers die werken met mensen in een afhankelijkheidssituatie aangenomen (lees hier de motie). Hiermee lijkt een tweede verkiezingswens van het vrijwilligerswerk en Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) vroegtijdig (het kan nooit te vroeg!) in vervulling te gaan. Eerder al was de motie van Mona Keijzer aangenomen om mogelijk te maken dat mensen met een WW-uitkering ook vrijwilligerswerk kunnen doen voor vrijwilligersorganisaties die niet aan de ANBI-eisen kunnen of willen voldoen.

Voorzichtigheid geboden

De twee aangenomen moties zijn natuurlijk een geweldige start om de verkiezingen in te gaan, maar voorzichtigheid is geboden. Veel is afhankelijk van hoe de moties uiteindelijk invulling gaan krijgen. Daarin is veel afhankelijk van het nieuwe kabinet en de financiën, maar ook van de manier waarop de verantwoordelijke ministeries omgaan met de informatie en de belanghebbenden.

Wat ga jij stemmen?

Denk na over een samenleving die vrijwilligerswerk op waarde schat en lees onze 'stemwijzer' voor het vrijwilligerswerk.

 

Opwiestemjij