Twaalf vrijwilligersorganisaties werken samen voor hulp en zorg

12 september 2013

In voorbereiding op de decentralisatie van AWBZ-taken en de bezuinigingen van het kabinet, hebben twaalf vrijwilligersorganisaties in Breda hun krachten gebundeld. Om het vinden van passende hulp eenvoudig te maken, is 10 september Zorgvoorelkaar Breda gelanceerd: één aanspreekpunt voor hulp en zorg.

Concreet betekent dit één telefoonnummer en één website (www.zorgvoorelkaar.com ) voor het samenbrengen van vraag en aanbod van vrijwillige hulp en zorg. De vrijwilligersorganisaties die samenwerken achter het centrale telefoonnummer voor vrijwillige hulp zijn: Humanitas, Rode Kruis afdeling Breda e.o., Zonnebloem, HOOM, ANBO, KBO, PCOB, Michaëlparochie, Breda Actief, Stib, BCG en WIJ. Zorgvoorelkaar.com is partner voor het online onderdeel van Zorgvoorelkaar Breda.

John Beckers, inspirator achter Zorgvoorelkaar Breda: "Het aanbod aan formele hulp en zorg zal de komende jaren krimpen terwijl de vraag juist toeneemt. Daar staat een trend tegenover dat mensen in toenemende mate van betekenis willen zijn voor een ander. Via Zorgvoorelkaar Breda brengen we mensen bij elkaar en helpen we ze om voor elkaar van waarde te zijn. Waarbij overigens ook, als dat nodig is, nauw wordt samengewerkt met professionele hulpverleners.”