Tips voor trainers: Praktisch onmisbaar voor mensen die beginnen met trainen

10 november 2008

Steeds vaker kiezen organisaties en instellingen ervoor om eigen medewerkers in te zetten bij interne trainingen en workshops. Daarmee maakt de organisatie zich onafhankelijk van externe ondersteuning en biedt het de medewerkers de gelegenheid zich verder te ontwikkelen. Maar deze medewerkers zijn meestal niet opgeleid als trainer en kunnen hierbij wel wat praktische ondersteuning gebruiken. Tips voor trainers is speciaal voor deze trainers ontwikkeld.

De beschikbare trainersliteratuur is niet gemaakt voor deze steeds groter wordende groep medewerkers. Deze leemte constateerden ook de auteurs van dit boek, Marijke de Blaauw en John Sijnke, beide werkzaam als adviseur en trainer in de zorgsector. Tijdens trainingen, train-de-trainer trajecten en het coachen van beginnende trainers deden zij een heleboel praktische ervaring op die nu in het handzame boekje Tips voor Trainers voor iedereen beschikbaar is.

Tips voor Trainers is opgedeeld in de drie hoofdfases van trainen: voorbereiden, uitvoeren en implementeren. Op de voorkant van elke pagina staat basisinformatie over het thema en aan de achterzijde praktische tips. Het is geen boek dat je van voor tot achter moet doorlezen, maar kun je eenvoudig bladeren naar het gewenste thema.

Voor wie

Tips voor trainers is een handig en praktisch hulpmiddel voor iedereen die begint met het geven van trainingen. Maar zeker ook geschikt als praktijkgericht naslagwerk of opfrissing voor wie vaker een training of workshop geeft.

Tips voor Trainers. Door Marijke Blaauw en John Sijnke
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN 978 90 313 6011 6
Ringband € 18,50

Heeft u vragen, wilt u in contact komen met de auteurs of wilt u beeld- en tekstmateriaal ontvangen? Neem dan contact op met Christa van Wijk via telefoonnummer (030) 638 3736 of mail naar c.wijk bsl.nl