Supertrots Brakkenfestival behaalt NOV-keurmerk

21 juli 2016

De organisatie van het Brakkenfestival, het grootste kinderevenement van Brabant, kreeg deze week goed nieuws: zij mogen de komende vier jaar het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld dragen.

Het Brakkenfestival is onderdeel van Surplus Welzijn en organiseert al vanaf 1988 tijdens de eerste week van de zomervakantie een evenement voor alle Bredase kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Er is één betaalde coördinator en verder wordt alles georganiseerd en begeleid door ruim driehonderd enthousiaste vrijwilligers. Marian Pistorius, projectleider en jeugdwerker Surplus Welzijn Breda en de coördinator van het Brakkenfestival: “Dit is echt de kroon op ons werk. We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons vrijwilliger kan zijn en dat elke vrijwilliger zijn of haar eigen talent benut en zich kan ontwikkelen. De samenwerking, de goede communicatie, de acceptatie en de korte lijntjes onderling zorgen er voor dat je bij ons jezelf kunt zijn en dat het als een familie voelt. We doen veel moeite voor mensen die buiten de boot dreigen te vallen. Het doet goed om iedereen welkom te kunnen heten en te zien dat mensen met een beperking als deelnemers en als vrijwilliger een geweldige week hebben. Iedereen is de moeite waard en we doen voor iedereen moeite.”

Waarom heeft het Brakkenfestival het Keurmerk verdiend? Corrie Marijnissen, Goed Geregeld adviseur bij Breda Actief: “Het Brakkenfestival is een perfect voorbeeld voor hoe je met vrijwilligers succesvol projecten opzet. Bij het Brakkenfestival telt iedereen mee en zijn alle vrijwilligers gelijkwaardig, ongeacht hun ervaring, leeftijd of achtergrond. Dat zorgt ervoor dat iedereen zich er thuis voelt. Binnen Surplus Welzijn is het werken met vrijwilligers een bewuste en vanzelfsprekende keuze, zij hebben een aantoonbare meerwaarde om de doelstellingen voor elkaar te krijgen. De vrijwilligers zijn een afspiegeling van de maatschappij. Surplus Welzijn stimuleert mensen tot een persoonlijke ontwikkeling, sociaal contact en een actieve deelname aan de samenleving. Bij het Brakkenfestival komen deze doelen duidelijk tot uiting. Jaarlijks zijn meer dan 300 vrijwilligers actief betrokken bij het Brakkenfestival.”

Ook uw vrijwilligersbeleid praktisch verbeteren?

Ook interesse om het vrijwilligersbeleid binnen uw organisatie onder de loep te nemen? Kijk op https://www.nov.nl/kwaliteit-en-diensten/goed-geregeld voor meer informatie.

keurmerk_goed_geregeld_voor_brakkenfestival