Schrijf nu in voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016

01 juni 2016

Op 7 december worden in de Deventer Schouwburg de jaarlijkse Meer dan handen vrijwilligersprijzen uitgereikt. Staatssecretaris Martin van Rijn is gevraagd namens het ministerie van VWS de winnaars bekend te maken. Met deze prijzen zet VWS inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreekt ze haar waardering uit voor de vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Inschrijven kan t/m 23 september via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Voor wie?

Behalve landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties en -projecten maken ook vrijwilligers die onmisbaar zijn (geweest) voor deze projecten kans op een prijs. De ingeschreven projecten en organisaties kunnen deze vrijwilligers voordragen voor de VriendenLoterij Passieprijs.

Waar let de jury op?

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen staan dit jaar in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. Dit is het thema van het Gratis Goud Festival (www.gratisgoudfestival.nl), een groot evenement over vrijwilligerswerk in dat op 7 december in Deventer plaatsvindt. De vrijwilligersprijzen worden tijdens dit festival uitgereikt.

De jury let daarom op of de deelnemende vrijwilligersprojecten een visie hebben over hoe zij werken met vrijwilligers en in hoeverre ze hun vrijwilligers serieus nemen door ze goed te informeren, te scho-len, te begeleiden, te waarderen en invloed te laten hebben. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt voor het project.

Jury- en publieksprijzen

Alle inschrijvingen worden direct op www.vrijwilligersprijzen.nl gepubliceerd. De genomineerden worden op 1 november via deze site bekend gemaakt. Er zijn drie categorieën met ieder zes nominaties. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek dat vanaf 1 november via de site een stem kan uitbrengen op de genomineerden. De juryprijzen voor de projecten en organisaties bedragen ieder € 5.000. De publieksprijzen € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld ter waarde van € 1.000 (juryprijs) of € 500 (publieksprijs). Daarnaast krijgen alle winnaars een prachtige sculptuur.

De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De prijzen worden ondersteund door Vereniging NOV, VNG en de VriendenLoterij.