Ronald McDonald Kinderfonds pakt voorbeeldrol met vrijwilligersbeleid

31 januari 2016

De ruim 1600 vrijwilligers van het Ronald McDonald Kinderfonds weten precies wat ze kunnen verwachten van de organisatie, qua werkafspraken, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van cursussen. Vrijwilligers en management hebben samen gewerkt aan een goed en praktisch vrijwilligersbeleid. Directeur Marja van Bijsterveldt ontving voor het resultaat op 30 januari het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld uit handen van Ella Vogelaar, voorzitter Vereniging NOV.

Ronald McDonald

Fotografie: Wout Ritzema (Blinque)

Marja van Bijsterveldt is trots op de vrijwilligers: “De vrijwilligers vervullen een onmisbare rol in de levens van zieke kinderen en hun ouders. Zonder onze 1.600 vrijwilligers zouden de Ronald McDonald Huizen niet kunnen bestaan. Vanzelfsprekend wil je dan ook een excellente organisatie zijn voor je vrijwilligers. En het liefst doe je dat samen met hen.” Ella Vogelaar, voorzitter Vereniging NOV: “Daar waar mensen zich vrijwillig inzetten voor een gemeenschappelijk doel, of dat nu voetballen of het welzijn van zieke kinderen is, verdienen zij dat er heel goed wordt nagedacht over de voorwaarden. Eigenlijk moet elke vrijwilligersorganisatie minimaal één keer met haar vrijwilligers de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld hebben gedaan. Dat kost niets en levert vaak heel veel op. Idealiter gaan ze op voor het NOV-keurmerk, zodat ook financiers en potentiële vrijwilligers weten dat het goed geregeld is. De Ronald McDonald Huizen verdienen in ieder geval een dikke pluim, en nu ook ons NOV-keurmerk.”

Vrijwilligersbeleid blijvend vernieuwen

Omstandigheden veranderen en vrijwilligersbeleid is daarom nooit af. Een laatste vernieuwing bij het goede doel is het Ronald McDonald Kinderfonds LeerHuis, waar vrijwilligers trainingen en cursussen aangeboden krijgen als Interculturele Communicatie, Feedback Geven en Omgaan met Rouw en Verdriet. Van Bijsterveldt: “We willen op een vernieuwende wijze blijven werken aan ons vrijwilligersbeleid. Door onze vrijwilligers nascholing naar keuze aan te bieden, bieden we ze een kans op persoonlijke groei. En uiteraard hopen wij dat ze mede hierdoor nog vele jaren aan ons verbonden blijven.”

Zelfevaluatie handig voor álle vrijwilligersorganisaties

In het goed regelen van vrijwilligersbeleid kunnen vrijwilligers zelf een grote stem hebben. Zo hebben vrijwilligers en management van de Ronald McDonald Huizen samen de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld ingevuld en gewerkt aan het verbeteren van het vrijwilligersbeleid. Vragen die daarin aan bod kwamen zijn: Klopt de visie van de organisatie op het werken met vrijwilligers? Kunnen de vrijwilligers onder de juiste voorwaarden aan de slag en wordt hun inbreng serieus genomen? Weet de organisatie wie haar vrijwilligers zijn, wat ze kunnen en wat ze willen? Alle vrijwilligersorganisaties, hoe klein of groot ook, kunnen met de Zelfevaluatie tot antwoorden komen, in hun eigen tempo en mét vrijwilligers. In de Zelfevaluatie kunnen zij zelf bepalen welke onderdelen voor hen van belang en ook haalbaar zijn. Kijk voor meer informatie op: https://nov.nl/kwaliteit-en-diensten/goed-geregeld/zelfevaluatie

Verandering maatschappij vraagt om praktisch en goed beleid

In veel sectoren wordt momenteel een groter beroep gedaan op vrijwilligers. Soms noodgedwongen, bijvoorbeeld vanwege bezuinigingen, maar vaak ook vanuit een bepaalde ideologie. Zo hebben vrijwilligers vaak een kleinere afstand tot mensen dan betaalde professionals. Als je wilt dat vrijwilligers zich voor jouw organisatie inspannen, moet je wel laten zien dat je hen serieus neemt. Ella Vogelaar: “Vrijwilligersorganisaties waar vrijwilligers de dienst uitmaken kunnen met de Zelfevaluatie de verbetering van hun vrijwilligersbeleid relatief vrijblijvend oppakken. Organisaties waar vrijwilligers de betaalde professionals aanvullen, zoals welzijnsorganisaties en zorgorganisaties, hebben de morele verplichting goed overwogen keuzes te maken in het werken met vrijwilligers. Of ze dat goed doen, kunnen ze het best extern beleggen. Voor hen is het NOV-keurmerk extra relevant. Dat gaat bijvoorbeeld ook op voor goede doelen, waar vrijwilligers massaal helpen bij het werven van fondsen.”

Adviseurs Goed Geregeld

Voor organisaties die het maximale uit hun beleid willen halen, heeft Vereniging NOV een pool aan adviseurs die hierin gespecialiseerd zijn. Ook gemeenten kunnen een beroep doen op deze adviseurs om vrijwilligersorganisaties voor te lichten en te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op: https://www.nov.nl/kwaliteit-en-diensten/goed-geregeld/adviseur-zoeken 

Nog veel meer organisaties gaan voor kwaliteit

Wilt u weten wie allemaal het NOV-keurmerk hebben voor hun beleid? Kijk dan hier. De Ronald McDonald Kinderhuizen pakken voor de landelijke organisaties een voorbeeldrol. Veel lokale en regionale (grote) organisaties hebben het keurmerk, landelijk moet nog volgen. Zo'n 3000 organisaties per jaar maken gebruik van deZelfevaluatie Vrijwillige Inzet.