Oranje Fonds Zomerschool Vrijwillige inzet

07 februari 2013

De afgelopen vijf jaar volgden zo’n 350 welzijnsprofessionals een Oranje Fonds Zomerschool. Van 9 tot en met 13 september 2013 vindt de zesde editie plaats.

Onder het motto ‘Samen vooruit’ kunt u dit jaar kiezen uit vier verschillende thema’s, waaronder Vrijwillige inzet en burgerkracht. Deze cursus is geschikt voor welzijnsprofessionals die lokaal werken met vrijwilligers(groepen) en coördinatoren van steunpunten vrijwilligerswerk. Tijdens de cursus Vrijwillige inzet en burgerkracht komen onder meer de volgende thema's aan bod:

  • Hoe verleid je als professional burgers tot vrijwillige inzet en sociaal burgerschap?
  • Wat is de rol en de positie van de professional bij het stimuleren en ondersteunen van vrijwillige inzet?
  • Hoe kun je vrijwilligers verbinden aan je organisatie en hoe kun je dit organiseren?
  • Hoe richt je een project of organisatieonderdeel zo in dat dit uiteindelijk zelfstandig kan functioneren?

Data en kosten

De Oranje Fonds Zomerschool vindt plaats van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september 2013 in conferentiehotel Kapellerput in het Brabantse Heeze. Van de werkgever van de deelnemer vraagt het Oranje Fonds een vergoeding van € 795,= als bijdrage in de verblijfskosten.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor Vrijwillige inzet en burgerkracht of een van de drie andere thema’s binnen de Oranje Fonds Zomerschool kan tot 1 mei 2013 via het inschrijfformulier op www.oranjefonds.nl/zomerschool. Een gesprek is onderdeel van de procedure. Deze vinden plaats in mei 2013. Deelnemers horen zo spoedig mogelijk daarna of ze geselecteerd zijn en ontvangen dan tevens een uitnodiging voor de startdag, die plaats vindt op maandag 17 juni 2013. Hier ontmoet u de mede-deelnemers.

Vragen

Heeft u vragen over de Oranje Fonds Zomerschool? Neem dan contact op met Carolien Brugman, programmaleider Zomerschool: carolien.brugman oranjefonds.nl