Poging behoud maatschappelijke stages gestrand

03 februari 2014

Update 4 februari 2014: Het wetsvoorstel is aangenomen door de kamer, de verplichte maatschappelijke stage is uit de wet geschrapt.

Maandag 3 februari heeft de Besturenraad (christelijk onderwijs) in samenwerking met het Nederlandse vrijwilligerswerk opnieuw een pleitbrief voor het behoud van de verplichte maatschappelijke stage aan de Tweede Kamer gestuurd. Dinsdag 4 februari behandeld de kamer het onderwerp maatschappelijke stage opnieuw. Lees hier de brief, die ook Vereniging NOV heeft ondertekend.

Dit in navolging op allerlei eerder acties rondom maatschappelijke stage, zoals de petitie Jong geleerd is oud gedaan: http://petities.nl/petitie/maatschappelijke-stages-jong-geleerd-is-oud-gedaan Deze petitie is gestart nadat er een boekje was aangeboden aan de Vaste Kamercommissie van OCW en nadat minister-president Mark Rutte aangegeven had op dringend verzoek van het CDA weer te kijken naar maatschappelijke stage. In 2013 is ook de Internetconsultatie Maatschappelijk Stage gehouden en heeft Vereniging NOV samen met anderen aangedrongen op heroverweging.