Menne Scherpenzeel ook in bestuur Nederland Filantropieland

18 april 2017

NOV-bestuurslid Menne Scherpenzeel treedt aan als bestuurslid van Nederland Filantropieland. Hij neemt daar de portefeuille vrijwilligers onder zijn hoede.

Menne Scherpenzeel (1964) is partner en medeoprichter van de Blauwe Noordzee en directeur van SailWise, de organisatie in Nederland voor uitdagende, meerdaagse watersport voor mensen met een beperking. Hiervoor was hij onder meer werkzaam bij de Nederlandse Hartstichting en het VSBfonds, zowel op adviseurs- als managementniveau. Drijfveren in zijn werk zijn inhoud, verbinden en creativiteit. Menne is ook bestuurslid bij  Vereniging NOV.

Menne: “Ik werk graag mee aan het creëren van de beste omstandigheden en condities voor maatschappelijk initiatieven. Deze initiatieven krijgen een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse samenleving. Nederland Filantropieland, en ook NOV, maken zich daar hard voor. Ik kijk ernaar uit om daar, samen met het huidige bestuur, binnen mijn portefeuille een actieve bijdrage aan te leveren”.

Fons van Rooij, voorzitter Nederland Filantropieland is zeer verheugd over het aantreden van Menne: “Hoewel Menne op persoonlijke titel toetreedt liggen de lijnen naar NOV met zijn komst meer open dan ooit. Nederland Filantropieland is duidelijk over het verbond van geld én tijd voor een optimaal filantropieklimaat.”