MaS loont voor de jeugd

28 september 2015

Het Stagebureau LVO Maastricht heeft voor het tweede opeenvolgende jaar onderzoek gedaan naar het effect van maatschappelijke stage op leerlingen van zes scholen in Maastricht. Twee tabellen willen we u niet onthouden. Eentje over wat de leerlingen leren en eentje over waar ze dat leren. Het volledige rapport kunt u hier downloaden: http://mas.stagebureau.info/nieuws/resultaat-online-mas-onderzoek-2015

Vaardigheden en mentaliteit

De ruim 1500 leerlingen die een maatschappelijke stage hebben gelopen, scoren vooral goed op samenwerken, geduld opbrengen, zelfvertrouwen, initiatief nemen en met respect handelen. Dat zijn nog eens maatschappij-bouwende onderwerpen. Kijk vooral in het rapport voor meer informatie.

onderzoek-mas-vaardigheden-1

Waar?

In welke sectoren zijn de scholieren nu actief? Is dat vooral zorg? Nee dus. De meest populaire onderwerpen zijn Buurtfestivals, taal(cursussen), cultuur, kunst, muziek en toneel. Zorg komt net voor sport.

onderzoek-mas-vaardigheden-2

De Maastrichtse scholen zijn: Sint- Maartenscollege, Praktijk School Terra Nigra, Bonnefanten College, Porta Mosana College, OPDC Sint Michael en Bernard Lievegoed School.

Met dank aan Guido Rijninks van het Stagebureau.