Ella Vogelaar bij Vrijwilligersontbijt gemeente Amsterdam

08 mei 2014

De nieuwe gemeentelijke bestuurscommissies in Amsterdam zijn gevormd. Nu is het voor hun tijd om de stad te leren kennen. De politici hebben geen honderd dagen de tijd, dus organiseert Vrijwilligers Centrale Amsterdam in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk op 14 mei 2014 een lopend vrijwilligersontbijtbuffet.

Ella Vogelaar – de kersverse voorzitter van NOV – zal de politici ontvangen bij het hoofdkantoor van VCA en de aftrap geven van het lopend ontbijtbuffet. Het NOV organiseert in vijf steden een kennismaking met nieuwe bestuursleden. In Amsterdam maken de lokale politici kennis met de jonge vrijwilligers.

Een grote varieteit aan organisaties

De eerste locatie die het gezelschap aandoet is de Boomsspijker. Met een croissantje in de hand kijkt de groep naar een filmpje van een jonge vrijwilliger die mee doet aan het maatjesproject. Ook zal er een jongere aanwezig zijn die vrijwillig helpt bij Cordaan. Via hun studie op het ROC lopen zij stage en doen zij werkervaring op in het zorgcentrum. Cordaan is erg blij met de extra handen van de studenten en de activiteiten die zij organiseren. Een win-win-situatie en een goed voorbeeld van de ‘nieuwe’ participatiesamenleving.

Het ouderencentrum De Flesseman is de tweede locatie die de groep bezoekt. Vrijwilligers van het Danspaleis vertellen wat ze doen. De stichting bevordert contact tussen jong en oud door middel van een ouderwets gezellige disco. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-en-rollen: met het Danspaleis blijf je niet stil staan.

Het ontbijtbuffet eindigt in het Wereldhuis van de Diaconie die activiteiten organiseert voor vluchtelingen. Onlangs opende zij de sociale onderneming de Hoftuin – een plek waar buurtbewoners kunnen ontspannen en genieten van de versnaperingen uit het theehuis. Nadine van der Sluis (raad van toezicht VCA) vertelt hier meer over de samenwerkende projecten van vrijwilligersorganisaties en jongeren. Maribi Gomez (directrice VCA) sluit het ontbijt af.

Aan het einde van het buffet weten de bestuurders iets meer over het vele vrijwilligerswerk dat jongeren doen in de stad. VCA verzamelt deze verhalen op www.trotsopmijnactie.nl waar iedereen ze kan lezen. Hebben de bestuurders ook nog wat te doen tijdens de lunch…

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne Thijssen, bel 06-25015103 of mail annethijssen gmail.com.

Organiseer zelf ook een ontmoeting!

Organiseer zelf ook een ontmoeting met het gemeentebestuur. Lees hier hoe!

rondjedoemee