Long Live Arts: Europese conferentie over ouderen en cultuurparticipatie

26 maart 2015

 

Van 20 t/m 22 mei 2015 organiseert Lang Leve Kunst een Europese conferentie over ouderen en cultuurparticipatie. In 2015 zal een derde van de Europeanen ouder zijn dan 65 jaar. Hiermee is ons continent het snelst vergrijzende. Structurele cultuurdeelname door ouderen kan leiden tot meer geluk, welzijn en gezondheid.

Programma

Op het programma staan meer dan vijftig workshops uit veertien verschillende landen. Internationale sprekers zijn Susan Perlstein, grondlegger van de Amerikaanse ouderen & cultuurbeweging NCCA en Laurel Humble van het Museum of Modern Arts (MoMA).

Doel

Het doel van deze Europese conferentie is om netwerken te vormen met vertegenwoordigers uit de sectoren kunst, cultuur, zorg en welzijn. Daarnaast willen wij ook graag netwerken opzetten met Europese partners die zich bezighouden met ouderen en cultuurparticipatie.

Voor wie?

De conferentie is bedoeld voor professionals met praktische ervaring of een achtergrond op beleidsmatig of wetenschappelijk niveau. Aan de hand van relevante presentaties, inspirerende voorbeelden, een inkijkje in het leven van de doelgroep en actuele ontwikkelingen op beleidsniveau zullen de deelnemers aan het einde van de conferentie ervaren dat hun kennis verder is uitgediept.

Praktische informatie

De conferentie vindt plaats op 20, 21 en 22 mei 2015 in Theater aan het Spui in Den Haag. Inschrijven kan via deze link.

Meer informatie en het programma staan op www.longlivearts.eu/european-conference/  of via Gabbi Mesters: G.Mesters cultuurparticipatie.nl