Lancering nieuw loopbaaninstrument vrijwilligers

13 mei 2013

ActiZ, Xiet (ontwikkelaar) en AGORA (landelijke beroepsvereniging van coördinatoren vrijwilligerswerk) voeren een innovatief project uit in het kader van het Europees Integratiefonds. Binnen dit project worden immigranten gecoacht bij het inzichtelijk maken van levens- en werkervaring (wie ben ik en wat kan ik). Interculturele competenties worden hierin meegenomen en kwaliteiten benoemd. De vrijwilligers leggen dit vast in hun online ervaringsprofiel, wat ze kunnen gebruiken in sollicitatie-, en coachingsgesprekken. De vrijwilliger ontvangt een certificaat.

Duurzaam matchen

Het online loopbaaninstrument maakt het voor zorgorganisaties veel eenvoudiger vraag en aanbod duurzaam te matchen. De methodiek is ook op maat toe te passen voor zorgmedewerkers en andere professionele medewerkers.

Kom naar de Conferentie op 4 juni

De methodiek en het online loopbaaninstrument worden 4 juni gelanceerd. Na een aangeklede inlooplunch volgen een uitleg en een drietal korte presentaties. In 30 minuten schetsen een coach en vrijwilliger, een zorgcoördinator en een zorgorganisatie hun bevindingen met de methodiek en het loopbaaninstrument. U krijgt inzicht in het loopbaaninstrument, hoe het werkt, zodat u kunt beoordelen wat het voor u kan betekenen en hoe u de methodiek kunt inpassen in uw organisatie. Vanaf begin juli is het instrument daadwerkelijk beschikbaar. Hoe en waar, onthullen wij op 4 juni.

Werkt u met of voor vrijwilligers?

Op 4 juni bent u van 12:00 tot 16:00 uur van harte welkom in De Witte Vosch in Utrecht. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht! Leden van ActiZ kunnen zich aanmelden via het ledennet. Niet-leden kunnen contact opnemen met Nathalie Visser, tel. 030 273 93 95.