KNHM brengt expertise vrijwilligers in voor voorbeelden Gratis Goud Festival

06 juli 2016

Het Gratis Goud Festival op 7 december in Deventer weerspiegelt vrijwillige inzet in alle vormen en maten. Initiatieven die hun deuren openstellen voor bezoekers en kennis & ervaring hen willen delen, kunnen rekenen op ondersteuning van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM, www.knhm.nl).

KNHM is één van de partijen die mogelijk maakt dat de goede voorbeelden een onkostenvergoeding krijgen en dat vrijwilligers gratis kunnen komen. Daarnaast helpen zij lokale voorbeelden zich zo goed mogelijk te presenteren. Ook gaan de vrijwillige adviseurs van KNHM met alle lokale voorbeelden speeddaten om te zien of en hoe zij ondersteuning kunnen bieden.

Veel ervaring en expertise

Annemarie JorritsmaVoorzitter Annemarie Jorritsma van KNHM zegt hierover: “Burgerinitiatieven hebben nog wel eens de neiging om in de beginfase te blijven steken. Dan heeft een groep bewoners een mooi plan bedacht, maar op het moment dat ze tot actie willen overgaan, lopen ze tegen praktische vragen aan: hoe pakken we het aan? Hoe krijgen we het geld bij elkaar en wie praat er met de gemeente? Bij KNHM zit veel kennis op dat gebied. De regionale KNHM-adviseurs hebben vaak veel ervaring met soortgelijke projecten die elders al succesvol zijn geweest. Ze kunnen dus praktische tips aandragen, helpen om structuur aan te brengen én ze beschikken over een stevig netwerk, waardoor ze bewoners snel met de juiste mensen in contact kunnen brengen.”

Over KNHM

KNHM zet burgers in hun eigen kracht en adviseert startende sociale ondernemingen. Het is een onafhankelijke organisatie, met een groot landelijk netwerk van 180 professionals die zich op vrijwillige basis inzetten voor burger- en sociale initiatieven. Naast advies voor burgers, vrijwilligersdiensten of ideële organisaties, biedt KNHM Participaties BV ook de mogelijkheid voor een lening of aandeelhouderschap. Daarnaast organiseert KNHM de wedstrijden Kern met Pit en Artcadia.