Klaas Dijkhoff omzeilt kamervragen prijsverhoging VOG

08 april 2016

Klaas Dijkhoff, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, heeft kamervragen van CDA, SP en ChristenUnie over de prijsverhoging van VOG (met 38%) 'beantwoord'. In zijn antwoorden geeft hij aan dat hij:

  1. niet bereid is te onderzoeken wat de gevolgen zijn voor vrijwilligersorganisaties, ook niet nadat Vereniging NOV en haar leden en partners hem daar al basaal inzicht in hebben gegeven door hem een brief te sturen over de gevolgen.
  2. geen inzicht wil verwerven omdat hij het onmogelijk acht om een algemene uitspraak te kunnen doen, terwijl we juist een specifieke uitspraak willen hebben voor het vrijwilligesrwerk.
  3. niet overlegd heeft met andere ministeries. Dus ook niet met het ministerie van VWS, verantwoordelijk voor sectoren waar bezuinigingen hard aankomen.
  4. De prijsverhoging nodig heeft om de kosten van andere producten te dekken.

 

Tijd voor verandering van mentaliteit en beleid

Deze manier van werken, waarbij verschillende ministeries langs elkaar heen werken, is precies waar Vereniging NOV heel graag een oplossing voor zou willen zien. Dit omdat vrijwilligersorganisaties hier vreselijk veel last van hebben. Onderdeel van 5 essentiële voorstellen voor partijprogramma's is dan ook dat de overheid samenhangend en consistent beleid voert.

Draag bij aan deze website

Geef uw tips, voorbeelden en opmerkingen.


Een bijlage is optioneel. Bestandsformaat: pdf.
De maximale bestandsgrootte is 32 MB.
Na het plaatsen ontvangt u een e-mail ter bevestiging.
Het e-mailadres wordt niet bij uw bijdrage getoond.