ING Nederland fonds scout Het Begint met Taal & Fier Leren Participeren

08 december 2016

Het ING Nederland fonds heeft gescout onder de deelnemers van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. Twee organisaties kregen tijdens het Gratis Goud Festival op 7 december elk € 10.000,- aan ondersteuning. De gelukkige organisaties zijn Het Begint met Taal en Fier Leeuwarden met het project Leren Participeren.

Het fonds heeft als missie om mensen en organisaties vooruit te helpen die de Nederlandse samenleving sterker maken. Empowering people. Want mensen maken de samenleving. Kirsten Ottens, directeur van het ING Nederland fonds: “We willen graag organisaties die initiatief tonen en ideeën hebben vooruit helpen. Want zij maken Nederland sterker. Fier en Het Begint met Taal zijn daar mooie voorbeelden van. We blijven hen met veel interesse volgen!”

Zowel Fier Leren Participeren als Het Begint met Taal namen deel aan de Meer dan handen vrijwilligersprijzen (www.vrijwilligersrpijzen.nl). Bij die prijzen er uiteindelijk 6 winnaars, maar er zijn natuurlijk veel meer goede initiatieven die duurzame ondersteuning verdien. Vandaar het besluit van het ING Nederland fonds om te scouten onder de deelnemers. De Meer dan handen vrijwilligersprijzen werden dit jaar uitgereikt tijdens het Gratis Goud Festival (www.gratisgoudfestival.nl) in vrijwilligersstad Deventer, waar 350 festivalbezoekers meer dan 50 voorbeelden van goed georganiseerd vrijwilligerswerk en actieve burgerschap bezochten.

Over Fier Leren Participeren

ING1

Annemarie van Rijn van Fier! ontvangt de cheque van € 10.000,-.

Leren Participeren is een project waarbij meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, eergeweld en mensenhandel weer trots en een toekomstperspectief krijgen door ze successen te laten ervaren. De deelnemers halen diploma’s, doen werkervaring op en bouwen een sociaal netwerk op. Vrijwilligers helpen de slachtoffers om hun verhaal aan de buitenwereld te vertellen, zodat die zich bewuster wordt van geweld en mensenhandel in Nederland.

Over het Begint met Taal

ING2

Het team van Het Begin met Taal ontvangt hun cheque van € 10.000,-.

Het Begint met Taal adviseert, ondersteunt en verbindt vrijwilligersorganisaties die taalcoaching geven aan anderstaligen (NT2). Ze bieden materiaal, methodieken, trainingen, handreikingen en advies. Bovendien verzamelen ze de kennis die binnen het netwerk beschikbaar is en delen die met elkaar. Zo zorgt Het Begint met Taal voor kwaliteit en continuïteit. Het Begint met Taal laat zien hoe een landelijke koepel essentieel kan zijn voor het vrijwilligerswerk.

groep2