Het DELA goededoelenfonds ondersteunt deelnemers Meer dan handen vrijwilligersprijzen

07 december 2016

Het DELA goededoelenfonds helpt drie inspirerende projecten van deelnemers aan de Meer dan handen vrijwilligersprijzen verder op weg. De projecten Wegwijs op Zon en Schild, Prokkelambassadeurs en KNGF Geleidehonden ontvingen op het Gratis Goud Festival op 7 december in Deventer respectievelijk 500, 750 en 1000 euro.

Veel organisaties doen iets voor mensen met een beperking. In veel minder vrijwilligersorganisaties zetten mensen met een beperking zich in  voor een ander, een goed doel of de samenleving. Juist die projecten wil het DELA goededoelenfonds financieel ondersteunen met het thema Onbeperkt!, want mensen met een beperking hebben net als iedereen kwaliteiten en talenten. De drie nu gekozen projecten tonen de kracht van vrijwilligers met een beperking. Hanneke de Jonge, adviseur van het DELA goededoelenfonds: ‘Wij waren aangenaam verrast dat er bij de inzendingen van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen een aantal projecten zo goed aansluit bij de doelstellingen van ons fonds.’ De Meer dan handen vrijwilligersprijzen werden dit jaar uitgereikt tijdens het Gratis Goud Festival (www.gratisgoudfestival.nl) in vrijwilligersstad Deventer, waar 350 festivalbezoekers meer dan 50 voorbeelden van goed georganiseerd vrijwilligerswerk en actieve burgerschap bezochten.

Over de projecten

Bij Wegwijs op Zon en Schild in Amersfoort geven (ex-)GGZ-cliënten een rondleiding over het terrein van de instelling en vertellen zij over de geschiedenis. De Prokkelambassadeurs in Burgum (gemeente Leeuwarden) zijn 5 cliënten met een verstandelijke beperking die zich inzetten om mensen met en zonder verstandelijke beperking te enthousiasmeren om samen activiteiten te ondernemen. De vrijwilligers van KNGF Geleidehonden zijn ervaringsdeskundigen die als ambassadeur  met hun geleidehond  op pad gaan om de acceptatie van geleidehonden te vergroten en het belang van een geleidehond te tonen.

 

DELA 3

KNFG Geleidehonden neemt cheque in ontvangst.

DELA1

De prokkelambassadeurs uit Burgum, met begeleider.

DELA2

Eén van de gidsen van het project Wegwijs op Zon en Schild.

 groep2

Over het DELA goededoelenfonds

Het DELA goededoelenfonds nodigt mensen met een beperking uit om als vrijwilliger iets goeds te doen voor een ander. Veel mensen met een beperking ontvangen hulp. Het DELA goededoelenfonds draait dat om, zodat mensen met een beperking anderen kunnen verrassen met hun kwaliteiten en talenten. Iedereen wil van betekenis zijn. We willen dat iedereen ervaart dat hij of zij meedoet en ertoe doet. Want we zijn niet gelijk, maar we zijn wel gelijkwaardig. Lees meer op: https://www.delafonds.nl. Daar kun je ook voorbeeldprojecten bekijken.

 

DELA goededoelenfonds